Великодушен Борисов разреши на медиите да пишат каквото си искат

OFFNews 27 юни 2018 в 11:25 5750 7

Премиерът Бойко Борисов великодушно разреши на българските медии да пускат каквито си искат репортажи.

"Каквото искайте пускайте, каквото искате правете. Всичко което има фалшиво да го пуснат, все ми е тая. Пуснете всички разследващи, да отидат и да проверят. Ако е истина, ще дойда да си оставя сам оставката. Или е цензура, или автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство, и те гледат. Умолявам ви", заяви министър-председателят на държавата, която е на 111-о място в света по свобода на словото преди началото на днешното правителствено заседание.

Думите на Борисов идват след поредния ни медиен скандал, намирисващ натрапчиво на цензура. 

В понеделник без предупреждение Нова телевизия спря епизод на предаването "Часът на Милен Цветков", в който бе анонсирана темата  "Какво накара премиера Борисов да се възмути от фалшивата новина, че е станал собственик на гръцки остров?".

След като много зрители обвиниха медията в цензура, вчера от телевизията обясниха, че предаването е било спряно, "защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки".

Случаят с "гръцкия остров на Борисов" е изключително абсурден, тъй като за него никой в държавата нямаше да разбере, ако не беше самият премиер-министър.

Без да бъде питан от нищо не подозиращите придружаващи го в Брюксел български журналисти за срещата на европейските лидери за миграцията, той заяви:

"Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция. Просто нещастни, долни лъжци жълти! Мръсници! 100 души да му повярват на това! Има в гръцка преса, а ни остров, ни гявол... лъжа! Лъжа след лъжа! Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

7

Новак

27.06 2018 в 21:32

Този нагляр нарочно пусна тази партенка защото резултатите от срещата за имигрантите не бяха добри за него. Може да излезе, че цялата активност за Западните Балкани е била за да се направят буферните лагери в Албания и Македония. А една простотия за някакъв остров ще пошуми пошуми пък ще се забрави. Тези номера Тиквата ги владее - даже артистично изигра ролята на възмутен, ядосан, наклеветен човек. На този мошенник за нищо не трябва да му се вярва.

16193

6

SC

27.06 2018 в 20:54

Аз и за една къщичка в Истанбул съм чувал, ама пак така - неофициално. Може би някои местни хора ще знаят повече.