Вежди Рашидов: Страната ни я нямаше на картата преди Борисов

OFFNews 12 януари 2020 в 12:12 3846 5

Вежди Рашидов

“България никога не е била като малка страна, припозната от който и да е. Страната я нямаше на картата, на диаспората на международния терен и стана известна, когато Бойко Борисов започна да се занимава успешно с международна дейност. И днес сме фактор и сме на световната карта и това е благодарение на Бойко Борисов.”

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който е бивш министър на културата. Според него Борисов е доказал, че е "изключително талантлив човек, защото ходи върху тънък лед - с Турция, Америка и Русия".

"Борисов ходи върху жарава в интересите на българската държава. Ние забравихме ли годините, кога нямаше парно за детските градини и Илия Павлов даде безвъзмездно газ, защото беше председател на "Топенерджи". Искаме ли това да се върне, не е ли добре да имаме топли къщи и детски градини", анализира Рашидов.

Рашидов смята, че премиерът може да бъде провален само от най-близките му - "Защото много порасна за разлика от тези, които са близко до него".

"Грешки ще има, на мен ми е трудно един министър да бъде така унижаван, но стана ясно, че имаме силен прокурор, който тръгва с летящ старт, нали това искахме?", коментира Рашидов ареста на миистъра на екологията Нено Димов.

Вчера Специализираният наказателен съд остави Нено Димов за постоянно в ареста. Решението може да се обжалва на 16 януари пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Той е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. По време на заседанията Димов заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си и поиска да бъде пуснат от ареста.

Според прокурора Ангел Кънев Перник днес нямаше да е на драстичен воден режим, ако екоминистърът в оставка беше отказвал вода за двете дружества.

Адвокатът на Димов Ина Лулчева твърди, че не той, а заместникът му - Красимир Живков е имал преки ангажименти да следи какво е състоянието на язовирите от т.нар. "стратегическа система". Лулчева допълни, че по делото няма доказателства Димов да е бил изрично уведомяван за проблем с водата в язовир "Студена".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

5

Краси

12.01 2020 в 14:49

Хайде да видим сега:
Преди Борисов България беше приета в Нато и Европейския Съюз, имаше икономически ръст над 6 % и над 4 милиарда Евро годишни чуждестранни инвестиции, без да има достъп до субсидии и фондове от ЕС. Медиите бяха свободни и политиците се съобразяваха с тях. Бяхме на път да си оправим съдебната система, имаше плурализъм.
С Борисов едвам го докарваме до 3 % ръст, чуждестранните инвестиции, ако не се броят българите зад граница са 200-300 милиона, по медийна свобода сме над стотно място в света, няма законност, шири се корупция. А, да, откакто са дошли на власт, ни лъжат как ей сега ще влезем в Шенген и Еврозоната, но това с Борисов никога няма да се случи, защото е тоталитарен диктатор, който преследва инакомислещи. Еврофондовете се крадат на повече от 50 % и освен тях не може да се каже, че има значима икономика.
Изводът е, че Борисов е точно толкова велик, като Тодор Живков, след когото си спомняме какво ни сполетя - фалит на цялата държава.

3811

4

Toni2019

12.01 2020 в 13:56

Турчинът почетен мултак публично се гаври и заяжда с робите а те го борят с анонимно коментарче видяно от още няколко роба

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

12.01 2020 в 13:06

Прав си Веждичке.. А наздраве...
Щото беше по-нависоко в класациите - на ООН например.. Та изпод масата не си ги видял тез места. Или пък от поредната дупка - копана след последното място на де що има класации..
Ама не сме чак толкова черногледи.
Най-престижното първо място на Баце го признаваме..
За 2018-та ООН ни турна начело на престижната класация за НАЙ-БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА ДЪРЖАВА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА!!
Та има няма за 10 години как Баце ни турна на картата, взе и да ни трие оттам..

20699

2

Новак

12.01 2020 в 13:06

Никога не е късно да станеш за резил. И този гъзолизец го доказа. Колко такива нищожества величаеха Тодор Живков, а след това го плюеха най-яростно. Е, това искам да видя скоро и с Боко.

4109

1

Дедовия

12.01 2020 в 12:44

Абсолютно вярно! Страната ни изобщо не фигурираше на световната карта на глупостта преди банкянското "управление"!!! Лелее, колко трябва да си тъп и сляп, за да издрусаш такава простотия!