Вигенин: Бившият комунист Борисов клейми комунистите

OFFNews 07 май 2019 в 17:57 5782 2

„Бившият комунист Борисов, обграден от бивши комунисти, заявява в Ямбол, че по-нахално от комунист няма. Това вече е диагноза. Бившият комунист Борисов клейми комунистите”. Това заяви секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин по повод изказването на премиера за строежа на новата сграда на болницата в Ямбол.

Борисов обеща на утрешното заседание на Министерския съвет да бъдат отпуснати още 27 млн. лева за довършването на сградата. 

"Царе са моите опоненти на започнато и недовършеното. Така са почнали "Хемус", така са почнали "Тракия", така са почнали до Перник "Струма", и какво ли не още. Държавата работи по-добре. Утре ще ви отпуснем 27 млн., защото аз знам цифрата от кмета с ДДС, но лев повече не давам", каза той.

„През 2012 година кабинетът „Борисов 1” обещава новата болница в Ямбол да влезе в експлоатация до март 2014 година, но досега тя не е открита. През 2015 година кабинетът „Борисов 2” обещава същата тази болница да бъде завършена за година и половина, но отново резултатът е нулев", изреди Вигенин.

Той допълни, че през 2017 г. Борисов е обещал 12 млн. лева за доизграждане на новата сграда на болницата в Ямбол, но отново не е спазил обещанието си. 

Народният представител подчерта, че преди половин година при гласуване за приемането на бюджета за 2019 година ГЕРБ отхвърли предложението на БСП в бюджета да се осигурят 12 милиона за болницата в Ямбол.

„Днес вождът Борисов еднолично обещава 27 милиона от вашите пари за доизграждане на новата болница, като срокът отново е година и половина. Защо се удвояват тези средства? Дали това е от политиката на ГЕРБ всичко да струва двойно – половината за изграждане на съответните обекти, половината да потъва незнайно къде”, коментира Вигенин.

Той зададе и въпрос - дали е трябвало Цветанов да си купи апартамент с личен асансьор, за да получат най-после ямболци болница с асансьор и да не се налага да носят на ръце своите болни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

07.05 2019 в 19:17

Такова нахалство и дебелоочие,откъде ги изкара,че да ги раздава?Не знам внук на член на БЗНС,,Никола Петков " да е учил в школата на МВР в Симеоново.Правителствата на Борисов изхвърлиха от работа деца и внуци които участваха във Възстановителния конгрес на БЗНС,,Никола Петков" през далечната 1990год. Това ясно говори,че ДС е лицето на ГЕРБ.