Вицепремиерът Дончев към президента: Когато двама се карат, виновен е по-умният

OFFNews 07 април 2020 в 15:50 8001 1

"Когато двама се карат, виновен е по-умният." Така коментира изявлението на президента по-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев.

Речта на Радев, който по време на посещението в УМБАЛСМ "Пирогов" прогнозира гладни бунтове, ако ограничителните мерки продължат, стана повод за извънреден брифинг, на който ген. Мутафчийски и гл. комисар Николай Николов отчетоха свършеното в условията криза до момента.

Целта на днешния брифинг е да дадем яснота за снабдяване на болниците със защитни облекла, медикаменти и други продукти, каза в началото на брифинга вицепремиерът Томислав Дончев.

"Моля да не се бърка с раздаването на мартеници сложната логистична задача за снабдяването на болниците с предпазни средства. Ако тук има ограничения, те не са парични, а са свързани с липсата на някои артикули на световните пазари", каза той.

Достатъчно показателно е, че част от държавите вече разчитат на нашето производство, подчерта вицепремиерът.

Имаме заявки за дарения от компании и посолства. Безспорен факт е, че тази криза вади най-доброто от обществото, съобщи вицепремиерът.

Ще се опитаме да стигнем до всеки. Осигуряването на храна е най-приоритетната нужда, обясни в отговор на журналистически въпрос Дончев.

Най-важният въпрос относно идващите празници е да се избегне струпването на хора в и около храмовете. Контролът на ситуацията е грижа на полицията и местните власти, които могат да мобилизират и доброволци, обясни вицепремиерът.

Единственият персонален призив, който ще си позволя към г-н президента, е да следва собствения си призив и нека всички се смирим и да си гледаме работата, защото обществото ни има нужда точно от това, подчерта Дончев. Да завършим с Гьоте - "Когато двама се карат, виновен е по-умният", допълни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

07.04 2020 в 18:30

На заем от друг форум.....


Вт., 07/04/2020 - 15:19 (нов)
dral4i

"Когато двама се карат, виновен е по-умният"

Съдейки по това че Президентът винаги е виновен за герберастията, да разбирам ли, че Дончев го признава за по-умен, а елегантно обиди началството си?
 
X

Подкастът на OFFNews