Вицепрезидентът посочи какъв е последният шанс да съборим пакета Мобилност

OFFNews 26 март 2019 в 12:05 2319 1

Има още една последна възможност - в сряда, в самия ден на дискусията, може в последния момент да бъде поискано отпадането на Пакет „Мобилност“ от дневния ред на дискусията. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя обясни, че са внесени над 1500 изменения, които не са били своевременно достояние на всички евродепутати и те не са могли да се запознаят детайлно с тях.

Има основание да бъде поискано това оттегляне, но за съжаление първият шанс беше пропилян, посочи вицепрезидентът по повод вчерашното гласуване.

Пропуснахме вчера една чудесна възможност, отбеляза Йотова.

Тя каза, че винаги в понеделник, когато се гласува дневния ред за седмицата в Страсбург, не всички депутати присъстват и винаги може да се случи да закъснее полет и да има някакво препятствие, но практиката винаги е била да се подсигуряват гласовете, да се говори с колеги от други парламентарни групи или от собствената парламентарна група.

Трябваше да съсредоточим повече усилия върху това как България да изгради своята стратегия и тактика по отношение на пакет „Мобилност“. Беше ясно, че ще има огромен натиск, трябваше да се намерят повече съюзници, да бъдат убедени повече евродепутати, за да може да се защити българският интерес, коментира тя.

По темата за апартаментите на хора във властта Йотова отбеляза, че сега е на ход Бойко Борисов и като председател на ГЕРБ, и като министър-председател.

На въпрос има ли политическа криза според нея, Йотова отговори, че елементи на политическа криза има от момента, в който БСП напусна пленарната зала и всеки път съставянето на кворума е на ръба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови