Вицето Симеонов: бТВ е инфантилен дебелак с ментални отклонения

OFFNews 31 октомври 2017 в 12:23 12328 4

бТВ се изявява като дебелак, инфантилен дебелак, с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави.

Това е дословен цитат от днешно участие на вицепремиера Валери Симеонов в сутрешния блок на телевизия България он еър по повод разследването на телевизията, което завърши с първото уволнение на член на кабинета Борисов-3.

Според него в основата на подадената оставка от здравния министър проф. Николай Петров стояли икономически интереси, а атаката срещу вече бившия министър била мероприятие на икономически засегнатите кръгове.

"За следващата година той прокара забрана за регистрирането на нови учебни заведения и нови лекарства", посочи Валери Симеонов и обясни, че по този начин проф. Петров е засегнал интересите на фармацевтичната и лекарската мафия.

Според него разследването срещу вече бившият министър било "безпрецедентна измишльотина" и цялата биография на този човек била "хвърлена в мръсния канал".

Думите на Симеонов са по повод репортажа на бТВ за обществени поръчки на стойност 1,6 млн. лева, спечелени от фирмата на зетя на Николай Петров.

Вицепремиерът обясни, че в тв материала имало редица неточности и че държавата не била ощетена дори с 1 лев.

"Няма значение чия е фирмата - въпросът е дали е ощетила или не е ощетила", подчерта Симеонов.

Според него имало и втора причина за оставката на министъра, а именно, че в последните години България се управлявала от две телевизии, които очернялиредица политически фигури.

Симеонов вече бил подготвил жалби срещу тези медии и по неговото мнение те щели бъдат осъдени.

"Дневният ред не се диктува от телевизионните студиа", отсече вицепремиерът и посочи медиите като главен виновник за създаването на фалшиви новини.

Симеонов коментира и поисканата му оставка от ДПС и ДОСТ.

Според него партия ДОСТ била "уродливото изчадие на ДПС", а двете политически сили "се ръководят от едно и също място, знаем откъде".

Запитан за искането на лидера на ДОСТ Лютви Местан България да признае турското малцинство у нас, Валери Симеонов отговори:

"Кой беше Местан? Това не беше ли турският Жорж Ганчев?! Такива са законите. Това не е конституцията на Турция, не е на Албания."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

31.10 2017 в 14:30

"Няма значение чия е фирмата - въпросът е дали е ощетила или не е ощетила",изказване на Далавери Милионов.Боже как ме е срам,когато слушам изказвания на дебилни политици,които се считат за "каймака" на обществото ни.

20699

2

Новак

31.10 2017 в 14:02

Този мизерник не влиза ли в конфликт на интереси в ролята си на собственик на телевизия, след като се опитва да очерня конкурент използвайки служебното си положение? Или ще прокара закон, с който да ни задължат да гледаме СКАТ? Както са тръгнали тези глупаци може и дотам да я докарат.