Вицето Симеонов се оплака, че ВМРО узурпирало медиите

OFFNews 13 февруари 2018 в 10:45 4613 1

Напрежение в управляващата коалиция има и поредно доказателство за това бе гостуването на вицепремиера Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ. По няколко въпроса той се оплака от своя колега Красимир Каракачанов и неговата партия ВМРО. 

На въпрос дали, ако Истанбулската конвенция се ратифицира, коалицията се разпада, Симеонов отговори, че на тези въпроси се отговаря на политически съвети, а не по студиата и медиите, както са направили Каракачанов и Сидеров през уикенда.

"Такива съвети не е имало, въпросът не е обсъждан и е изключително сериозен. Дали сме обединени? Явно не сме обединени по това, че се правят самоволни изказвания", коментира Симеонов.

Търканията между Обединените патриоти ги има от няколко месеца, призна той, но пък оптимистично каза, че "каруцата скърца, когато върви".

"Особено при колегата Каракачанов има голямо деформиране на медийните представяния. Все пак сме коалиция от 3 партии и в случая (за Инстанбулската конвенция - бел. ред.) ВМРО са узурпирали цялото медийно пространство, което си е проблем", каза Симеонов.

Симеонов за пореден път заяви, че няма да подкрепи референдума за гей браковете, предложен от колегата му Каракачанов. Идеята лидерът на НФСБ нарече "глупотевина, за която ще се дадат излишни 30 млн лева."

"Не са лесни хората в тази коалиция", заключи Симеонов.

Вицепремиерът изглеждаше и недоволен от социолога Първан Симеонов, който ден преди неговото участие в БНТ направи политически коментар също в сутрешния блок.

"А вие знаете ли, че Първан Симеонов е член на ВМРО и изпълнява поръчки на Каракачанов?", попита вицепремиерът водещия на предаването.

Симеонов коментира и появилата се информация в сайта "Гласове", че имал тайна договорка с Цветан Цветанов Истанбулската конвенция да бъде приета, а лидерът на НФСБ да назначи нов министър на туризма.

"Няма такова нещо. Цветанов е с 10 години по-млад от мен, представяте ли си някой такъв да ми определя поведението?", коментира Симеонов. Той каза още, че от 2 седмици не се е чувал със зам.-председателя на ГЕРБ.

Симеонов обаче успя да се оплаче и от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Той я порица, че прави обратното на това, което е съгласувано. Става въпрос за Слънчев бряг и преместваемите обекти там. Симеонов иска тях да ги няма, за да се "вдигне нивото на туризма", а Ангелкова рисувала "някакви красиви схеми и визии".

"Тия преместваеми обекти развалят туризма. Заради тях тук идва шлаката на Европа да се напие и да пазарува джапанки от 2 лева. Те трябва да се разкарат, да се вдигне нивото и да се вдигнат приходите. Има съпротива, защото има интереси", заключи вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови