Визията на БСП: Безплатни детски градини, по-нисък ДДС за храни и лекарства

Нинова: Семейните ценности са ни по-ценни от третия пол, да не промиват главичките на децата

OFFNews 21 юли 2018 в 13:53 8361 4

Не предлагаме алтерантива на ГЕРБ, а на системата, която ни убива, както казват майките на деца с увреждания.

Днес не се обръщаме към политическите си опоненти. Днес ние се обръщаме към народа си. Можем ли да събудим и обединим националната си енергия, да сложим край на прехода и да очертаем хоризонт, друг път за развитие на България. Имаме ли сили да се освободим от разделението от миналото - българи срещу българи, и да се обединим българи за бъдещето.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в НДК, където партията представя своята "Визия за България".

„Днес се обръщаме към всеки наш сънародник. Чуйте идеите ни. Ако имате желание, по Иван-Вазовски, който с каквито сили и компетенции разполага, да се включи в този процес. Някои от идеите ни ще бъдат оспорвани и нека да бъде така. Някои ще ядосат определени кръгове и интереси. Ще има съпротива", обясни лидерът на БСП. 

Здравеопазване: Във всеки регион лечебните заведения да се обединят в холдингова структура и да се гарантира достъп до 30 минути в рамките на така наречения златен час и отстояние от 50 км. ДДС за лекарствата да бъде намален. БСП предлага нова държавна политика в здравеопазването, с която държавните и общински болници да не са търговски дружества. 

Образование: Не на джендър идеологията в българските училища – нека развиваме традиционно и електронно обучение, призова Нинова.

"Семейните ценности са ни по-скъпи от третия пол. България и българското общество не приема тази идеология. Не я вкарвайте в училищата. Губим децата си. Промиват им главичките с псевдоценности. Трябва да дадем отпор на това с истинските ни ценности“, коментира Нинова.

БСП предлага още безплатни детски градини, един учебник за един клас в цялата страна. 

Нинова се обяви и за намаляване на ДДС върху храните. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

4

Кинджо

22.07 2018 в 08:21

Как пък не се роди един комунист чиято програма е да изкарва пари, а не да ги харчи.

6162

3

red-army

21.07 2018 в 21:52

Преди да изберат Пеевски за шеф на ДАНС, гласуваха една промяна в ценообразуването на тока с която дадоха няколко стотин милиона лева на близък олигарх платил кампанията им....

По голямо бедствие за България от тая жена няма.

17439

2

мнение от IP

21.07 2018 в 18:47

Нинова, защо не започна да спасяваш България през 2013 г, а вместо това първото изявление беше, че ще отмените забраната за пушене, а едно от първите гласувания беше за назначите Пеевски за шеф на ДАНС??

12130

1

borisboris

21.07 2018 в 17:42

Как беше, "семейството е най-малката клетка на социалистическото общество"...
Що не се държите като добри другари и не се гръмнете дружно?