Владимир Кисьов: Не аз, а Лукарски беше министър на ГЕРБ, не е усетил болки в кръста от навеждането

Първият ни преговарящ с ЕС бе категоричен, че никой няма да претопи СДС

OFFNews | 22 март 2019 в 08:19 | 2473 |3

Дали СДС и ГЕРБ ще тръгнат заедно към евроизборите не е решено окончателно, проведени са преговори между две партии - членки на ЕНП. Последната дума ще бъде казана на Националния съвет на сините, който ще се проведе тази събота в Ловеч.

Това заяви Владимир Кисьов, първият главен преговарящ с ЕС и бивш шеф на СОС от синята партия, който заедно с лидера на партията Румен Христов бе на среща с Борисов и Цветанов в централата на ГЕРБ. Управляващата партия предложи на сините две места в евролистата, едното от тях избираемо.

„Няма как СДС да бъде претопено, защото СДС в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Самият факт, че му се дава избираемо място, а не на конкурентна основа да участва заедно с останалите членове в листата, говори, че СДС се запазва като партия и позиции”, заяви първият преговарящ за еврочленството на България в правителството на Иван Костов. Надявам се тази коалиция да се случи, защото целият ми живот е минал европейски настроен, от 30 години съм участвал във всички формати – водене на преговори за асоцииране, преговори за пълноправно членство, борба за запазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени в последно време, затова са и тези разговори, да вкара България възможно най-много членове на Европейската народна партия”, каза Кисьов. Той обаче най-вероятно няма да се бори за депутатско място в европарламента.

Кисьов коментира и думите на бившия председател на СДС Божидар Лукарски, който определи съюза между сините и ГЕРБ като срам и унижение. 

„Тези хора, които правят коментарите във Фейсбук, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в договорките за задоволяване на личния им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да участвам в подобни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел достатъчно, не е почувствал болки в кръста, ако беше по-чувствителен, щеше да забележи”, каза още Кисьов.

Препоръчани материали
martin

Рейтинг : 1500

24.03 2019 в 10:28 3
+ 1
- 0
Кисьов не може нормално да се примири, че Лукарски го изобличи и сега сипе огън и жупел от мъка, че загуби евро-заплата и евро-пенсия (към министерската си до сега). А не казва, че като син на активни борци против фашизма ползва всички привилегии на соца. А забрави, че бързо от червен стана син, че 30дини е все на високи постове с всички привилегии на властта. Сега на 72 год да отива за евро-заплата, та на 77 год да е и с Алчност и липса на морал е това!
aviatora

Рейтинг : 5021

22.03 2019 в 11:49 2
+ 0
- 0
Лапате като за последно, но всички до един ще ги давате за здраве!!!
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 763

22.03 2019 в 09:13 1
+ 0
- 0
А!!! На УЖ коалиционните правителствени семинари в Симитли болката винаги е малце по-долу от кръста...
А след тях реанимацията са провежда на стълбичките изпод опашката на коня.. Дето запазените места ги пази Янка Магистралната..
Ама то си е така - човекът е единственото животно, което се спъва ДВА пъти в един и същи камък на пътя..