Властта подкрепи проект за нов завод на Домусчиев в Пещера

OFFNews 03 януари 2018 в 12:17 10876 1

Министерският съвет одобри строителството на завод на „Биовет” АД за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора. 

Общият размер на инвестицията e 293 374 000 лева. Очаква се производството да започне през март 2020 г. Над 90% от произвежданите продукти ще се реализират на световните пазари. С осъществяването на проекта ще бъдат създадени и 100 нови работни места, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.. 

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. 

Строителството на новото предприятие е част от проекта на групата „Хювефарма“ - основен акционер в „Биовет“. „Хювефарма“ кандидатства за 100 млн. евро финансиране по плана "Юнкер" и вече има одобрен договор за кредит. Изпълнителен директор на компанията е Кирил Домусчиев, заедно с брат си Георги Домусчиев са сред основните собственици на акции от Хювефарма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

04.01 2018 в 01:53

300 милиона са много пари. Сега ако се сетят на базата на контролната си лаборатория да направят и развойна - цена няма да имат. Тогава 300-та милиона ще са стотинки, ще им трябват много повече, но пък ще получат не само мойта подкрепа.