Вместо със Сашо Диков премиерът се срещна със зрелостници и им обеща достойно за пандемия изпращане

OFFNews 13 май 2020 в 12:01 6982 4

Вместо с чакащия го на вратата на Министерския съвет с акциите на ПФК "Левски" журналист Сашо Диков, премиерът е предпочел да се срещне с абитуриенти днес предиобед, става ясно от прессъобщение на пресслужбата на Министерския съвет. Впоследствие се разбра, че премиерът е отказал да приеме документите, като изпратил ръководителя на пресслужбата си Севделина Арнаудова и спортния министър Красен Кралев да разговарят с Диков.

На дванадесетокласниците Бойко Борисов дал надежда, че ще имат изпращания в училищата си, макар и не балове, и за целта възложил на две министерства - на здравеопазването и образованието - да изготвят протокол с противоепидемични изисквания, който да бъде приложен за целта.

Премиерът се срещнал с ученичките Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като му изпратиха писмо с молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват зрелостниците в писмото си, цитирано от пресслужбата. В текста те подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, пише в писмото.

Срещата е била проведена в Министерския съвет - става ясно още от прессъобщението. В него е посочено, че на нея освен министрите на здравеопазването и образованието Кирил Ананиев и Красимир Вълчев са присъствали и финансовият Владислав Горанов и ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. От прессъобщението не става ясно каква е била ролята в срещата на финансовия министър, който вчера изрази острото си несъгласие с премиерското решение да свали на 9% ДДС за кръчмите, в отговор на което Борисов задочно, през медиите му каза, че му е началник и че който не е съгласен с решенията му, си подава оставката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7800

4

Брок

13.05 2020 в 14:11

От снимката се вижда че Без маски на обществено място са само:
Тиквата
Влади
Здавеопазването
Обазованието и
Севда ТВ
няма ли Каскета да се самосезира и да им лепне по една глоба???

17156

3

aviatora

13.05 2020 в 13:41

Гад мръсна, само затвор за вас ще оправи България!!!

3810

2

Пенчо бре

13.05 2020 в 13:04

"... да имаме възможността да отброим до 12".
Едно нещо са научили децата и да не им дадат да се изявят. Борисов това го разбира и ще излезе насреща! И той го може!

6500

1

petio01

13.05 2020 в 12:24

До къде я докарахме, българи-юнаци? Да чакаме една мутра да надвие друга и да ни върне демокрацията. Ботев го е казал най-добре - Пием, пеем буйни песни. и зъбим се на тирана;. механите са нам тесни -. крещим: "Хайде на Балкана!".