Волен Сидеров: Стига сме разпилявали благодарността си за Освобождението

OFFNews 08 март 2018 в 10:03 5225 4

Волен Сидеров

Валери Симеонов трябва да се извини категорично на патриарха на Русия, заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ коалиционният му партньор Волен Сидеров.

Сидеров каза, че е преглъщал много обиди като политически лидер, но не може да преглътне думите на Симеонов по адрес на московския патриарх.

"Ще помоля всички коментатори политици и всичколози да престанат с условностите дали е освобождение. В средата на 19 век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо - ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на руския император, който казва отиваме да освобождаваме християнските поробени народи", каза лидерът на ПП "Атака" и на парламентарната група на Обединените патриоти.

Сидеров беше категоричен, че не може да дава оценка за изказването на главата на най-голямата православна църква, защото "не съм толкова дорасъл". "И всеки, който смята, че е толкова голям, или е комплексиран тип, или е много зле, не мога да давам оценка нито на българския, нито на руския патриарх", допълни Сидеров. По думите му, ако не е била руската държава, "нямаше нито румънци, нито финландци да участват в тези войски".

Той призова да спрем да разпиляваме благодарността си за Освобождението - "някак си принизяваме я, разпиляваме я по посока на всякакви народности, които са участвали. Да, благодарим им, естествено, че ще благодарим, че са участвали, но ако не беше манифестът, заповедта, решението на руския император, нямаше да дойдат румънци, финландци и други, които да се включат в руската редовна войска."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11999

3

Борис Гаганелов

08.03 2018 в 10:54

Княжество България си е платило освобождението с над 30 тона злато.

Ама дайте да пренаписваме историята и отново да се поставяме на колене пред някого.

Криворазбран патриотизъм.

16193

2

SC

08.03 2018 в 10:52

Мляскането на нечии устни по нечии задни части е направо оглушително.

10571

1

Hissarion

08.03 2018 в 10:48

Значи руският император освен такъв, носи титлите княз на Полша, Литва и Финландия, така че представлява колкото Русия, толкова и останалите споменати държави. Историческата некомпетентност на онзи поп и този политически хамелеон е ясна, но поне да не ни я навират в лицето.