Волен Сидеров остава с кабинета на Борисов и без НФСБ

OFFNews 03 септември 2018 в 09:02 4888 3

Снимка БГНЕС, архив

Със или без НФСБ ще вървим напред. Важното е да се изпълнява програмата за управление на кабинета. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в коментар пред bTV за обсъжданията в партньорите им от НФСБ дали да напуснат управлението в знак на протест срещу несъгласуваното с тях искане на премиера Борисов за оставките на трима министри след трагедията край Своге.

"Не съм притеснен за съдбата на управлението. Със и без НФСБ ще вървим напред. Ние сме се споразумели. Когато си се разбрал, стиснал си си ръката с някой трябва да си коректен и да се държиш мъжки, не като ощипана мома", каза Сидеров. Той е единственият съпредседател на "Обединените патриоти", който одобрява оставките на тримата министри и няма критики към коалиционния партньор във властта ГЕРБ.

Вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов вече обявиха публично, че са против оставките.

Симеонов обяви, че коалицията не функционира, че правителството се управлява еднолично и че НФСБ ще обсъжда дали да излезе от нея. Той заяви още, че депутатите от НФСБ ще гласуват против оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков.

Днес партията трябва да обяви излиза ли от управлението.

"Да не би да е крепител на земното кълбо - попита Сидеров по адрес на Симеонов. - Можем и без други министри, без други вицепремиери. Важно е да се изпълнява това, за което сме се споразумели – програма за управление на България."

Според Сидеров обвинението в еднолично управление било невярно, а критиките на Симеонов целели извоюването на министерски пост или предотвратяването на "лоша новина" по негов адрес.

"Чувам, че за постове настоява. Ако това е начинът да си извоюва министерски пост, аз съм против - или на овакантените, или някакъв друг. Ние знаем за неговата титанична битка с министър Николина Ангелкова."

Той смята, че с твърдението си за еднолично управление колегата "руши държавността". Той щял да настоява Цветан Цветанов и министрите на ГЕРБ да кажат дали премиерът управлява еднолично.

"Какво правиш тогава в това правителство? Излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш. Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция", възмути се лидерът на "Атака".

Той отиде още по-далеч и призова самия Сидеров да подаде оставка, защото сигналът му в прокуратурата срещу министъра на туризма Николина Ангелкова не е бил потвърден.

„Как ще поеме отговорност вицепремиерът Симеонов за това, че набеждава един от министрите в престъпление, а компетентният орган казва, че няма престъпление?“, попита той.

Сидеров увери, че самият той не се стреми към министерски пост и няма да става министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

2

stob

03.09 2018 в 12:09

Явно "пудела на Путин"се смята за "управляващ"и за да остане на власт е способен на всякакви политически салтоморталета!Не съм привърженик на конспирациите,но може би Сидеров има специална роля отредена за него от ген.Решетников(троянски кон в Българското правителство)!
 
X

Да помогнем на украинските деца!