Временни резултати от анкетата ни: Борис Бонев отива на балотаж срещу Игнатов

OFFNews 14 октомври 2019 в 08:39 21290 3

Снимка pexels

Временните резултати от анкетата на OFFNews за изборите в София показват доста по-различни нагласи сред читателите ни в сравнение с официалните данни на социологическите ни агенции.

Кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов, който във всички проучвания на общественото мнение върви трети след русите остриета Манолова - Фандъкова, сред гласувалите на сайта ни е категоричен лидер. За него до момента гласа са си дали 30,26% от участвалите в допитването.

На второ място по популярност сред читателите на OFFNews също излиза кандидат за кмет на столицата, който е със сравнително нисък резултат при повечето социологически изследвания. Представителят на Спаси София обаче привлича внушителен процент в анкетата ни - 20,70 процента.

След него с близки резултати една от друга се нареждат борещата се за трети мандат Йорданка Фандъкова и гражданският кандидат за градоначалник Мая Манолова. Първата получава 19,3%, втората - 17,9%, което означава, че ако гласуваха само читателите на OFFNews, нито една от двете нямаше да стигне до балотаж и щеше да приключат състезанието още на 27 октомври. 

Според временните резултати от анкетата ни за местните избори в София любопитен е и класираният на пето място кандидат. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров привлича цели 4,99% от гласовете, след като в собствен стил направи невероятен скандал в БНТ, а медиите масово му направиха безплатен предизборен пиар, тиражирайки изцепките.

Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева и европейското лице на ВМРО Ангел Джамбазки събират по малко над 1 процент от вота на читателите на OFFNews.

Ако все още не сте гласували в допитването ни, може да го направите до 25 октомври, когато ще обявим окончателните резултати от анкетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

3

newfoundland

15.10 2019 в 09:31

Тези двамата няма да са на балотаж е повече от сигурно, а резултатите от тази анкета само заблуждават хората.

14469

2

случайно прочетох

14.10 2019 в 14:29

Щеше да е прекрасно, ако резултатите с тези на другите социологически проучвания, поне се доближаваха.
За съжаление, имаме да извървим дълъг път, докато почнем да избираме добри управници.

11841

1

трафоПОСТ

14.10 2019 в 10:43

Няма коментари към тази новина !


:-)