Всички, които идват да помагат на баба Дора, разнасят чумата, обяви вътрешният министър

OFFNews 20 юли 2018 в 18:41 5122 3

"Всички, които идват да помагат на баба Дора или на когото друг поискат, не съзнават, че това е пренасяне на заразата". Това заяви вътрешният министър , категоричен е вътрешният министър Валентин Радев.

Според него ситуацията в страната е кризисна, затова властите ще бъдат строги в мерките за сигурност в заразените зони. 

„Ако искаме да се опазим – това е начинът”, подчерта министърът.

„Съпричастни сме към болката на хората. Много добре я осъзнаваме, никой не иска да посегне на ничие животно, ако то е здраво”, каза още той.

Радев допълни, че министрите също ще отидат в засегнатите райони. 

„Искаме хората да ни виждат и да съдействаме за разбиране на ситуацията”, каза той и призова да се спазват указанията на МВР.

„Моля за дисциплинираност, хората да изпълняват указанията. Усещам как само след няколко дни ще ни обвините, че не сме взели твърди мерки. Вече чувам такива гласове”, допълни министърът.

Той коментира пред депутатите, че службите работят, за да намерят източника на заразата, като в момента не се изключват никакви хипотези.

"Този, който политизира случая, работи срещу гражданите. Никакво политизиране, грижата е обща. Това е криза. Не ни поставяйте в ъгъла, и то точно вие - народните представители, от които очакваме подкрепа. Разчитаме на разбирането ви, пред вас първи разказахме всичко", каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

20.07 2018 в 20:22

За това ли си служите с фалшиви новини и шантаж? А тези хора, които разнасяли чумата, която така и не сме видели, и тях ли ще унищожите? Мръсници...