Втори човек от екипа на Иванчева кандидат за кмет на Младост

OFFNews | 09 септември 2019 в 09:43 | 3354 |2

Главният архитект на столичния „Младост" Стефан Стефанов ще се бори за кмет на района като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. 

ИК с председател Теменужка Кръстева ще се регистрира в Общинската избирателна комисия утре, съобщиха инициаторите.  

В „Младост“ БСП ще подкрепи кандидатурата на арх. Стефан Стефанов, съобщиха от столичната структура на партията в края на юли. 

Месец по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до блок 401 в "Младост" 4. 

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравков и кмета на „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", тогава заяви Фандъкова. 

Стефанов бе защитен от бившия кмет на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, която сега също се кандидатира за кмет на "Младост". 

Препоръчани материали
мгергов

Рейтинг : 1392

09.09 2019 в 14:21 2
+ 1
- 0
На Младост точно това му е проблемът - всеки иска да е кмет в този квартал, а дали има необходимите качества и възможности е друг въпрос. Дано този път хората там да случат на кмет, ама като гледам кои са кандидатите не съм много обнадежден.
rrr11

Рейтинг : -375

09.09 2019 в 11:39 1
+ 0
- 0
За да стане кандидат на БСП, значи се е продал.