Втори човек от екипа на Иванчева кандидат за кмет на Младост

OFFNews 09 септември 2019 в 09:43 8120 2

Главният архитект на столичния „Младост" Стефан Стефанов ще се бори за кмет на района като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. 

ИК с председател Теменужка Кръстева ще се регистрира в Общинската избирателна комисия утре, съобщиха инициаторите.  

В „Младост“ БСП ще подкрепи кандидатурата на арх. Стефан Стефанов, съобщиха от столичната структура на партията в края на юли. 

Месец по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до блок 401 в "Младост" 4. 

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравков и кмета на „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", тогава заяви Фандъкова. 

Стефанов бе защитен от бившия кмет на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, която сега също се кандидатира за кмет на "Младост". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

2

мгергов

09.09 2019 в 14:21

На Младост точно това му е проблемът - всеки иска да е кмет в този квартал, а дали има необходимите качества и възможности е друг въпрос. Дано този път хората там да случат на кмет, ама като гледам кои са кандидатите не съм много обнадежден.

4245

1

rrr11

09.09 2019 в 11:39

За да стане кандидат на БСП, значи се е продал.