Втори провал с оставките - Александър Манолев се отказва от поста министър на транспорта

OFFNews 13 септември 2018 в 14:02 7531 0

Втори провал с оставките - Александър Манолев се отказва от поста министър на транспорта

Номинираният за министър на транспорта Александър Манолев се е отказал от поста. Това съобщи "Дневник", а информацията беше потвърдена за OFFNews от източници от правителството и парламента. По-рано днес информацията беше разпространена и от други медии, но към момента не е оповестена официално. Очаква се това да бъде обявено на пресконференция в 14.30 часа.

За днес беше предвидено гласуването на министерските оставки, които бяха внесени от правителството в Народното събрание. Процедурата обаче се провали, тъй като стана ясно, че президентът Румен Радев не е подписал указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е номиниран за вътрешен министър. 

Гласуването беше отложено, а депутати дори съзряха саботаж и предизвикване на правителствена криза. 

Часове по-късно стана ясно, че Манолев се е отказал от поста си. Не са ясни причините за това негово решение. То обаче идва няколко часа след публикация на "Капитал", от която става ясно, че Манолев е бил подсъдим за причиняване на телесна повреда на пътя, но по-късно е оправдан. В статията се твърди, че той имал и бизнес съдружници от сенчестия бизнес. 

При инцидент през май 2012 г., той направил обратен завой по столичния бул. "Васил Левски". Според прокуратурата при маневрата той ударил жена, която получила черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. В мотивите на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на видеозаписа не се вижда джипът да е ударил жената, по нея няма други травми освен черепно-мозъчните, а протоколът от катастрофата е съставен в нарушение на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови