Втори вицепремиер срещу Борисов заради министерските оставки. Не бяха нужни, те нямат вина - заяви Красимир Каракачанов

OFFNews
02 септември 2018 в 14:05 | 9599 |4

Тримата министри, чиито оставки поиска премиерът Борисов след трагедията край Своге, нямат вина за случилото се. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНР.

В края на миналата седмица Бойко Борисов поиска оставките на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков. Те, според него, имат вина за трагедията край Своге, при която обърнал се на пътя автобус отне живота на 17 души, а над 20 бяха ранени.

Според Каракачанов не е имало нужда от трите оставки. Все пак Каракачанов подчерта, че премиерът има право на собствена кадрова политика.

Той оцени високо работата на регионалния Николай Нанков.

"Не е нормално при всеки повод, като се появи една група, която протестира в интернет или на "жълтите павета", да се искат оставки. Защото ако бъдем конкретни, какво ще излезе с тези оставки? Всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Какво? Във всеки рейс да сложим по един милиционер? Или министърът на транспорта и министърът на регионалното развитие да се возят по рейсове?", коментира Каракачанов в село Сугарево, община Сандански, където взе участие в церемония по повод 94 години от смъртта на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров.

Несъгласие с рокадите изрази и друг вицепремиер - Валери Симеонов. Той заяви, че промените не са били съгласувани с коалиционните партньори, както и че управляващата коалиция "отдавна не функционира".

Втори ден партията му НФСБ обсъжда в Слънчев бряг дали да излезе от управлението и да мине в опозиция.

Препоръчани материали
Babaliuga

Рейтинг : 1157

03.09 2018 в 07:11 4
+ 0
- 0
Това правителство е връх на Наглостта. И то недостижим връх...
Принципа с прехвърлянето на вината е малоумен. Както в магазина, така и при встъпване на ръководен пост, рекламации могат да се правят ссамо на щанда. Като се скъса стената и текнат фашкиите, човек трябва да си носи последствията. Още повече, че тая попара са я надробили коалиционните му партньори. БКП-то нямаха мандат да одрищят толкова, иначе щяха да им направят голяма услуга. А коментара на Тумбак Ага (на снимката) е мазна храчка в лицето на народа.
Новак

Рейтинг : 10148

03.09 2018 в 06:47 3
+ 1
- 0
Този хубавец имВалери Тишината много добре знаят, че отпаднат ли сега повече власт няма да помиришат и са се вкопчили като кърлежи. И двамата показват липсата на каквато и да било управленска култура и морал.
Този тиквеник също трябваше да си е отишъл след като падаха хеликоптери, загинаха хора и армията е видно негодна за каквато и да е отбрана на България. Затворници бягаха от затвори и арести, срина се търговски регистър, няма и помен от съдебна реформа, но Цачева си стои като тапир - и тя за нищо не е виновна.
мнение от IP

Рейтинг : 6170

02.09 2018 в 20:11 2
+ 9
- 0
Тези разсъждения на Каракачанов показват колко далеч е от представата за отговорността на министри в една държава. А това значи, че не съзнава и своята отговорност като министър. Ама ние сме свикнали....
koga

Рейтинг : 26

02.09 2018 в 15:21 1
+ 0
- 0
ДС-то като знае да каже кой има вина за контрола и ниското качество за което са раздадени милиарди и да ги съдят.

Надявам се не смята че така е само в Своге. По кърпежите ще ги познаете.