За ГЕРБ всичко е безплатно. МС им подари два етажа от Малкото НДК за 10 г.

Владимир Йончев 12 февруари 2020 в 19:24 13195 2

Министерският съвет, управляван от Бойко Борисов, подари на Политическа партия ГЕРБ, управлявана от Бойко Борисов, два етажа от възможно най-централната сграда в София - Малкото НДК за безвъзмездно ползване за срок от 10 години.

Безпрецедентното решение беше гласувано днес от Министерския съвет и съобщено от Правителствената информационна служба в графата "Правителството се разпореди с имоти", след обстоятелственото изброяване на 3 стаи в Перник и работилница в Харманли.

Макар и скандално, решението на МС е напълно законно.

Когато партийната субсидия беше намалена от 11 лева на 1 лев, депутатите гласуваха партиите, получили над 1% да имат право на безплатни офиси.

По-късно субсидията беше увеличена от 1 на 8 лева, но текстът за безплатните офиси остана. Досега не е публично известно някой преди ГЕРБ да се е възползвал от него. От 1990 г. насам партиите ползват преференциални наеми за офисите си, многократно по-ниски от пазарните цени.

Тази седмица кметът на Перник Станислав Владимиров беше бурно приветстван заради решението си да изземе от партиите всички атрактивни общински имоти в центъра на града. Оказа се, че само ГЕРБ ползва помещенията за партийни цели, а всички останали партии са ги преотдали за кръчми и магазини. От спирането на далаверата се очаква приходите на общината да се вдигнат с 300 000 лева, които Владимиров обеща за детски спорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

2

Бухльо

12.02 2020 в 22:03

Когато някой на властова позиция вземе решение да си подари нещо, това се нарича конфликт на интереси и злоупотреба с власт.

5784

1

Бабатунде

12.02 2020 в 21:55

Тва дали и някоя друга медия ще го оповести ? Или май затъмнението е пълно :) !