Забраниха на депутатите да ходят на командировки в чужбина

OFFNews 09 март 2020 в 20:54 6270 1

Снимка parliament.bg

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди серия от мерки в парламента за "предотвратяване разпространяването на респираторни заболявания и остри респираторни инфекции, включително и поради епидемичното разпространение на COVID-19."

Мерките влизат в сила от утре, 10 март, и важат на територията на двете сгради на Народното събрание – на пл. „Народно събрание“ 2 и на пл. „Княз Александър I” 1.

Караянчева забранява "командироване в чужбина на народни представители и парламентарните служители, а разрешените към момента командировки се отменят".

Спира се и издаването на еднократни пропуски за достъп до сградите на Народното събрание, с изключение на такива за представители на медиите.

Не се разрешава и "провеждането на мероприятия, събития и прояви с участието на външни лица, организирани от Народното събрание, парламентарните групи, парламентарните комисии и отделни народни представители, в т.ч. организирането и провеждането на изложби и други културни прояви и образователни кампании, семинари, кръгли маси, дискусии и други, както и извършването на образователни групови и индивидуални посещения на външни лица".

За парламентарните служители, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители и/или служители на други институции, ще бъдат осигурени предпазни средства, а за сградите на Народното събрание – дезинфектанти.

По утвърден график ще се извършва допълнително хигиенизиране и дезинфектиране на помещенията в сградите на Народното събрание.

Всички споменати вече мерки и ще се прилагат до второ нареждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови