Захариева поиска среща с финансовото министерство на Кипър заради 'Олимпик'

OFFNews 20 август 2018 в 19:15 2540 0

Снимка БГНЕС, архив

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева настоя за незабавна среща между представители на Комисията за финансов надзор (КФН) и кипърското финансово министерство заради фалита на "Олимпик", съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, след като във ведомството бе извикан посланикът на Кипър Мариос Кундуридес.

"Засегнати са много хора, а все още нямаме официална информация от кипърската страна относно процедурата, по която ще бъдат изплатени обезщетенията. Надяваме се да я получим във възможно най-кратък срок", коментира Захариева на срещата с посланика.

Тя го информирала, че България е готова да изпрати веднага експерти от КФН в Кипър, както и да приеме кипърски специалисти в България, за да се изясни проблемът и да се намери спешно път за разрешаването му.

Захариева е дала указания в този смисъл и на посолството в Кипър.

На разговора в Министерството на външните работи е присъствала и председателката на КФН Карина Караиванова, която информирала посланик Кундуридес за запитване от комисията към министерството на финансите на Кипър по казуса на 7 август, на което все още не е получен отговор.

Посланикът уверил, че ще съдейства за изясняването на случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови