Заради водната криза: Кметовете на София и Перник с министри при премиера

OFFNews 18 януари 2020 в 09:11 1953 1

Премиерът Бойко Борисов събира министри и кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Перник Станислав Владимиров заради водната криза в града. 

Проекти за решаване на проблема с водата ще се обсъждат с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова.

Възможни са няколко варианта - едните са по-добри, другите са по-лоши, но мисля, че крайното решение е на този, който даде парите, а това е премиерът. Възложил ми е да уведомя за част от възможните варианти г-н кмета и Общинския съвет. По някои въпроси има различно мнение. Аз лично се съгласявам с мнението, което те тук имат, по обективни причини. Ще ми се да бъде най-хубавият вариант за Перник, коментира при посещението си в града вчера министър Димитров, цитиран от БНР. 

На срещата в Министерския съвет ще присъства и областният управител на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

18.01 2020 в 09:38

Аз давам парите.. Аз с кметовете и министъркините си калинки ще решавам..
И кат първи помпиер, пЪрдон - пожарникар, на държавата ще решавам. Все пак и аз съм инженер ВиК с приравнената си гражданска спИциалност..
Е накрая и един молебен за дъжд ще направим.. Щото и дъжд, че и сняг няма.. Напролет водата я стигне пукнатините по дъната на язовирите да затвори. Че пак с течове трябва да са оправдавам.. И да питам - де е водата..
И едни 500 милиона УЖ за язовирите дет дадох.. И тях ги няма..
А след "Студена", на и на "Огоста" - четвърти по площ и втори по обем изкуствен водоем, водата се изпарява...