Зеленогорски прави нова дясна партия

OFFNews 16 февруари 2020 в 14:16 5480 4

Снимка Архив

Бившият заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски обяви началото на нова дясна партия. Тя ще се казва „Достойнството на един народ“ (ДЕН). Новият политически проект няма да има за цел допълнително да разцепи дясното политическо пространство, а да гради мостове за неговото обединение, подчерта Найден Зеленогорски, цитиран от БНР

„За да създадем една силна демократична общност, която да разбие статуквото в парламента. В парламента всички са заедно - няма власт, няма опозиция. Баницата е една. Те си я делят. България има нужда една мощна извънпарламентарна опозиция да разбие статуквото, да хвърлим голям камък в блатото и след следващите парламентарни избори България да тръгне по пътя на истинската демокрация"

От новия политически проект предлагат ротационно лидерство в бъдещ общ десен проект, за да има реално обединение в дясно:

„Не можем да обясним на хората в България: „Ние не можем да се съберем, защото не можем да се разберем кой ще води бащина дружина“. Ние не искаме да водим бащина дружина, ние искаме десницата и демократичната общност да е заедно, да е ясно кой лидерства в момента и да работим за промяна в България“, подчерта Найден Зеленогорски.

Основната цел на новия десен политически проект е постигането на достоен живот на хората в България чрез върховенство на закона и спазване на човешките права и свободи. В учредителната декларация на политическата партия се настоява за промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление с финансова децентрализация и с пряк избор на регионален управител и регионални съвети. От партията са за премахване на партийните квоти във Висшия съдебен съвет, за въвеждане на машинно, електронно гласуване и гласуване по пощата, както и активна регистрация на избирателите за участие в изборите. 

Учредителното събрание на партията "Достойнството на един народ" се очаква в София в края на април или началото на май.

Партия „Демократична България“ е сред потенциалните партньори в бъдещ общ проект, посочи Зеленогорски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

16.02 2020 в 23:23

:))) "... когато гръм удари, как ехото заглъхва ..."
Ми, да се надяваме, че тоя е последния от онова поколение катастрофирали "политици", който ще ни занимава със себе си. Понеже други около него няма. Нито има откъде да се вземат. Надявам се последния, от поколението "йе-йе политици", по определението на Комитата, някогашен журналист, и днешен кмет на софийския Лозенец.
Фейсбучните политичета така и не тръгнаха, чалгарския слави трифонов също не припалва. Бензина нещо е мокър.
Седим, чакаме. Какво чакаме - ...
Не че не знам, де. Ама ако го кажа, не само най-умните ще тръгнат да се самоубиват. Сам ще направя глупост.

8014

3

bay vi onq

16.02 2020 в 22:02

Поредният десен "обединител".

4109

1

Дедовия

16.02 2020 в 19:59

Найденчо, след като ти беше зам-шеф на "България без граждани", няма как да ти повярвам... Цък! Отнюд!