Жандармерист оглави политическия кабинет на МВР

OFFNews | 11 октомври 2018 в 09:42 | 9219 |1
Жандармерист оглави политическия кабинет на МВР
Жандармерист оглави политическия кабинет на МВР

Бившият зам.-директор на Жандармерията Михаил Златанов е новият началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи. 

Златанов е в системата на МВР от 1986 година, като през цялото време е бил в жандармерията, приемник на Вътрешни войски. През последните 4 години той става заместник-директор на жандармерията, а до момента е бил и оперативен помощник на главния секретар на МВР - постът, който Младен Маринов заемаше, преди да бъде посочен за министър. 

Златанов ръководеше щаба, който координира разследването на шесторното убийство в Нови Искър, при което след няколко дни издирване извършителят Росен Ангелов беше открит мъртъв, като официалната версия е, че той се е самоубил. Тялото му беше открито в къща в район, който МВР провери дни след убийството.

До момента политическият кабинет в МВР се ръководеше от Анжелина Тотева, която беше началник на кабинета на премиера при второто правителство на Борисов. 

Досегашните заместник-министри в МВР запазват постовете си. Постът си запазва и парламентарният секретар на МВР Светослав Белемезов - преди това депутат от АБВ.

____

Политическият кабинет има съвещателни, контролни и информационно-аналитични функции. Основната му задача е да подпомага съответния министър при провеждането на политиката на правителството. Политическиите кабинети формират приоритетите в работата на министерствата

Препоръчани материали
Esperanza-10

Рейтинг : 500

14.10 2018 в 18:38 1
+ 2
- 0
Този милиционер не го виждам и един ден да изкара на свободния трудов пазар. В канцеларията си държи снимка на Бъларомразеца путин, вместо на Великият Гешев.