Жельо Бойчев: Внесохме 200 000 подписа за спиране на сделката за ЧЕЗ

OFFNews 18 май 2018 в 12:21 2179 0

Внесохме подписите на 200 000 българи, събрани от Националната гражданска инициатива „Държавата да спре сделката с ЧЕЗ”. Очакваме КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката. 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той добави, че вчерашното решение на Народното събрание дава конкретни ангажименти на Министерски съвет. „До края на годината МС трябва да ревизира и допълни постановлението, което касае обектите от значение за националната сигурност, включвайки основни активи и дейности на електроразпределителните предприятия. Това ще гарантира сигурността на българските граждани и в бъдеще няма да бъдем свидетели на такива ситуации”, категоричен бе Бойчев. Той заяви, че очаква БНБ да изпълни вчерашното решение на Народното събрание и да предостави информацията за участието на български банки във финансирането на сделката за ЧЕЗ Груп – България.

„Изпълнението на това решение ще покаже, дали България е република на гражданите или република на банките”, категоричен бе народният представител. Той заяви още, че социалистите искат българското правителство да заяви интерес към придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България. „Държавата не може да бяга от тази отговорност, след като продажбата е заявена от чешкото правителство”, .

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев коментира, че подписката за развалянето на сделката с ЧЕЗ се подкрепя от много български граждани, като в нея са се подписали и членове на правителството на Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови