Блокираха движението до Арена Армеец, спират коли на изхода на Техпарка. Охраната би хора (видео, снимки)

Георги А. Ангелов, Александра Маркарян 05 август 2020 в 11:04 12065 1

До блокада, сблъсъци и бити протестиращи се стигна днес в района на Арена Армеец и София Тех Парк, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ.

Сутринта, преди началото на събитието, демонстранти се опитаха да блокират движението по кръговото кръстовище до зала "Арена Армеец" пресичайки пешеходна пътека пеш и с велосипеди, видя репортер на OFFNews.

Полицията отклони движението.

Демонстрантите пресичаха пешеходната пътека към Тех Парк. Движението по кръстовището бе затруднено, но не напълно блокирано.

След началото на конференцията движението бе освободено, а протестиращите се преместиха на изхода на Техпарка. Полиция го блокира и не им позволи да влязат. Те обаче започнаха да спират пътя на напускащите събитието с автомобилите си активисти от ГЕРБ. Конференцията приключи малко преди 13 ч.

Делегати отиват към конференцията. Сред тях бе и Емил Димитров-Ревизоро, когото хората посрещнаха със скандирания "Оставка".

Група младежи от ГЕРБ чакат началото на конференцията. Казват, че харесват Бойко Борисов, защото е направил много за страната.

Протестът пред изхода на Техпарка:

Когато излизат хора от конференцията, протестиращ ги призовава по мегафона: "Не се продавайте за 50 лева, елате при нас!"

Скандират: "Не се продавайте!", "Сандвичите свършиха!", "Не се продавайте!", "Мутрите - в затвора!", "Оставка!", "Бойко в затвора и Пеевски в затвора!"

Мъж, който се представя като Стойчо Станоев, твърди, че са му обещали пари, за да се представя за подкрепящ ГЕРБ. Дошъл, но не му дали нищо.

Пред залата човек, представил се като Филип Фратев, казва, че бивш затворник на име Ивайло Павлов събирал желаещи срещу 35 лева да си сложат лепенки с надпис ГЕРБ, срещу които ги пускали на партийното събитие.

При нова блокада на пешеходната пътека на кръговото до Техпарка след края на конференцията се стига до сблъсък. Репортерите на OFFNews съобщават за бити протестиращи. Полицията успя да премахне блокадата на пешеходната пътека до кръговото от страната на Техпарка, но демонстрантите се преместиха по-надолу - на изхода към бул "Асен Йорданов" и отново има блокирани коли на делегати. По-късно и там блокадата бе преодоляна, а почти всички делегати успяха да си тръгнат. За целта полицията спря движението по кръговото, за да могат колите на делегатите по-бързо да се придвижат.

Междувременно стана ясно, че поне двама души са били бити от здрави мъже с черни тениски зад бариерата на един от входовете на Техпарка, след като са се опитали да влязат на събитието.

Пострадалите разказаха, че са бити от хора с черни тениски. Има и видеокадри как здрави мъже, вероятно наета за целта охрана, употребява сила срещу граждани.

Единият от пострадалите казва, че е снимал като граждански журналист и е повредена част от техниката му:

"Към нас се затичаха петнайсетина души и започнаха да ни удрят", казва втори човек, който е бит - Антони Аврамов.

Кирил Радев - участник в протестите - също е бил бит от охранители в двора на Техпарка, като сам е заснел нападението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

1

Toni2019

05.08 2020 в 12:48

Шепа свободни българи срещу десетки хиляди партийна хранилка част, от които днес са в Тех Парк за да слушат как събраните такси и данъци са били похарчени, нещо, което е много трудно.