Бусът на майките остава блокиран край СУ, полицията не го пусна цяла нощ (видео)

OFFNews 02 август 2020 в 08:07 10119 6

Снимка Иво Божков

Бусът на майките от "Системата ни убива" остава блокиран от полицията край Софийския университет. Движението в района е спряно.

Демонстранти останаха цяла нощ край буса и преговаряха с полицията да го пусне до Орлов мост, но ръководителят на място - полицай Николов, така и не склони.

През нощта лидерът на гражданско сдружение "Изправи се.БГ" Мая Манолова, съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов и проф. Минеков от "Отровното трио" също преговаряха на място с полицията и призоваваха бусът да бъде пропуснат, но и те не бяха чути.

В събота вечерта бусът се включи в протестното автошествие на "Системата ни убива" до дома на премиера Борисов в Банкя.

Към 00:42 ч. демонстрантите освиркаха екип на Нова ТВ минути след като дойде, за да отрази блокадата.

Към 7 ч. сутринта майките от "Системата ни убива" - в знак на протест - блокираха с телата си микробус на полицията пред СУ, за да не може да тръгне. След преговори със служителите на реда той беше освободен и потегли към 10:40 ч. 

Край кръстовището пред Софийския университет вече са издигнати и палатки.

На импровизиран брифинг в 10.30 ч. протестиращите поискаха полицай Николов да бъде уволнен от МВР, тъй като според тях той е отговорен за блокирания цяла нощ бус на "Системата ни убива".

Снимки и стрийм: Иво Божков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1695

6

Mladen Nikoloff

02.08 2020 в 19:35

Никой не искал оставка на правителство без причина? Какво говориш, БСП пуснаха 6 вота на недоверие само за 2 години и половина..Всеки иска власт и всеки е готов на всичко за нея.

Това, че Борисов е говорил така по телефона не знам защо трябва да ви учудва и да ви плаши. Така говорят мъжете помежду си. Какво като е Премиер, няма ли право на емоции и на възмущение?

Относно пачките в къщата му, дори да са истински, което не съм напълно сигурен, не е като да има милиони там Борисов е декларирал около 450 000 лв състояние. Ясно е, че реално има десетки милиони, спечелени съ схеми, но .. какво от това? Държавата върви, БВП се удвои при него, заплатите се утроиха. Ако цената на това е управниците да откраднат за себе си, това е необходимото зло. Навсякъде е така, не само тук. Какво мислиш, че Ицо Иванов ако дойде на власт няма да открадне ли? Seriously?

17439

5

мнение от IP

02.08 2020 в 16:40

Mladen Nikolov, никой не иска оставка на правителство, което не върши престъпления, мдори да не е съгласно с негови решения. Нима вярваш, че един милион приемат премиерът да води такива разговори и да спи до шкафче с пачки?! Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. И, ако ГЕРБ имаха дори минимални защитни сили, щяха да са поискали оставката на Борисов на секундата.

6589

4

stanimir_13

02.08 2020 в 14:08

ОСТАВКА! Не ви искаме! Не са хиляди. Милиони сме. Разбра ли номер 3?!

-1695

3

Mladen Nikoloff

02.08 2020 в 13:09

До мнение от IP,

Няма нищо демократично в това, Кабинет избран от над 1 милион човека да хвърли оставка, защото няколко хиляди човека я поискали. Това е точно обратното на демократично - това е анархично.

Полицията взе най-адекватното решение - или всички могат да минат или никой не може да мине.

Защото да настояваш да бъдеш освободен от правилата, които ТИ САМ СИ СЪЗДАЛ е точно ОБРАТНОТО на демократичните ценности, за които протестиращите твърдят, че се борят.

17439

2

мнение от IP

02.08 2020 в 10:49

Това е поредното унижение на което Борисов подлага хората. Да създава напрежение за всички. Да има демократично решение, заложено в Конституцията и да го пренебрегва е престъпление. Предсрочните избори са измислени за преодоляване на кризи. Ако е незаменим, да ги спечели, а не да измъчва всички.

152

1

Socerez

02.08 2020 в 10:33

Добре де, цяла София НЕ може да мине от там с кола, а те да могат... защо? Да паркират буса преди кръстовището и да отиват пеша! А за децата им кой се грижи? Иначе - ОСТАВКА на това гнусарско правителство