Ден 27: Протестът стигна до границата ни с Турция

Блокадата в София и Варна продължава. Лагерът на пътя между Стара Загора и Хасково е барикадиран

OFFNews 04 август 2020 в 19:22 8886 6

Протестът с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев стигна до ГКПП "Капитан Андреево", който снощи бе блокиран. Това стана на 27-ия ден от протеста. За това съобщи проф. Велислав Минеков от Отровното трио, после това бе потвърдено и от полицията.

Магистрала „Марица“ е блокирана на 109-ия ѝ км от протестиращи при разклона за село Капитан Андреево, съобщава бТВ. В момента и двете платна на магистралата са заети от протестиращи, които са разположили на пътя тенти и са паркирали напречно своите автомобили. Образуват се километрични опашки от автомобили и камиони в отсечката преди Капитан Андреево и границата с Турция.

"Знаем, че това не е законно, но и това, което прави правителството, също не е законно", заяви един от протестиращите.

"Ние не ви тормозим, ние ви показваме как се чувстваме вече 30 г.", обърна се адвокат Николай Хаджигенов към полицаите, които дойдоха да гарантират реда на магистралата.  Той каза, че е добре, че полицаите са тук, за да осигурят реда.

Във фейсбук профила си Хаджигенов призова протестиращите да бъдат подпомогнати с храна и вода.

Според Арман Бабикян от Отровното трио жандармерията е тръгнала към границата.

"Ние постигаме финансови успехи. След започването на протестите правителството започна да дава пари. На пенсионери, на администрацията, на туроператорите. И на тъмничарите - защото там отиват и трябва да имат благосклонност", каза Минеков. И допълни: “Гешев, от друга страна, увеличава охраната си с 13 души. Заделил е 1 милион, за да си купи нови джипки”, коментира Минеков.

Минчо Спасов пък обяви: “Господин Борисов каза, че и магаре да върже, ще го изберат. Утре 3200 магарета ще дойдат в София Тех Парк. Ние ще ги чакаме, за да видим колко от тях ще дойдат със служебни коли.”

Утре протестиращи ще има и пред София Тех парк, където Бойко Борисов събира актива на ГЕРБ. Според Арман Бабикян Борисов щял да предложи на своите бартер - "ще сложи на свое място една русолява жена", енигматично се изрази той.

Блокадата на ключови кръстовища в столицата продължава. Днес на Орлов мост се появиха и още палатки. Блокирано е кръстовището при Ректората на Софийския университет, както и това на площад „Независимост“.

Сутрин и вечер най-натоварени са булевардите „Генерал Данаил Николаев“, „Ситняково“ и „Сливница“.

Променен е маршрутът на над 15 линии на градския транспорт. Автобуси и тролеи заобикалят блокираните кръстовища, а други стигат до Орлов мост и се връщат.

Протестиращите издигат плакат - “Корупцията, мафията и продажните политици ни изкараха, тук на този протест. Те се страхуват от нашето обединение! Включи се в групата! Различни сме, но заедно ще променим България!”

Протестиращата Георгия трети ден е в гладна стачка и шие голямо българско знаме.

На протеста дойде и Пепи Писарски от "Атлас".

Във Варна също е построен палатков лагер на централната улица "Княгиня Мария Луиза". Протести имаше и в Благоевград и Бургас.

Пътят между Стара Загора и Хасково е частично затворен, пропускат се коли, но лагерът продължава да стои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1695

4

Mladen Nikoloff

04.08 2020 в 21:55

Ето сега застанали на магистралата, застрашавайки животи - свои и на пътуващи. Дефиницията на терорист буквално е човек, който е готов да убие, за да своя собствена политическа или религиозна цел. Защо Полицията асистира този опит за убийство е непонятно за мен.

18551

3

Нострадамус

04.08 2020 в 21:45

През последните месеци КОЛЕКТИВНОТО СЪЗНАНИЕ на Българите рязко се промени.
Хората поумняха и безусловно разбраха, че с това корумпирано, некадърно и авторитарно управление на един полуграмотен индивид обсебил трите власти и медиите, четвъртата власт,
България много скоро ще катастрофира безвъзвратно и никакви Европейски Подаяния няма да могат да я спасят.
Отново са актуални думите на Патриарха на Бг. литература Ив. Вазов
„ И в няколко дена, тайно и полека НАРОДЪТ ПОРАСНА с НЯКОЛКО ВЕКА „
Благодаря Ви Българи за правилния избор ! Победа за България!!! Успех !!!

-1695

2

Mladen Nikoloff

04.08 2020 в 20:32

Геният на Борисов ще остане в историята и ще се пишат учебници за него. Толкова е лесно / и напълно оправдано / качулките да отидат при палатките и да струшат няколко палки в главите на бандитите. Но те това чакат. Те си мислят, че щом държат фейсбук в джобовете си значи са над закона. И са напълно прави. Те твърдят, че се борят за върховенство на закона...като нарушават закона.
Постепенно ще дойде септември, ще почне да вали, бандитите ще си тръгнат. Междувремено Борисов ще усвои милиардите, ще вдигне заплатите и ще спечели бонус точки. На тъпанарите в палаткие не им е ясно, че преебават само и единствено най-бедните и най-слабите в обществото - пенсионирите и студентите, които разчитат на градския транспорт, инвалидите, при които всяка промяна е трудна. Работещите хора, за които така или иначе е трудно да стигат навреме на работа. Бандитите протестират срещу мутрите, но пречат само и единствено на най-нуждаещите се.
Обществото вижда и си прави изводите.

3258

1

Една каза

04.08 2020 в 19:27

Да се направи Протест в София на 08 август в 20.00 часа...Нека всички да излезем пред входовете като при земетресение и да постоим на вън поне 8 минути...Да покажем на мутрите ОБЕДИНЕНИЕ!!!