Майки на деца с увреждания протестираха отново с искане за оставката на Валери Симеонов

OFFNews 06 ноември 2018 в 20:54 1478 0

Снимка БГНЕС

Майки на деца с увреждания протестираха и днес с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

Недоволството им продължава вече 16 дни.  

Протестът започна пред сградата на Министерския съвет. След това шествието премина по улица "Пиротска" и отново се върна пред Министерския съвет. 

Протестиращите обявиха отново, че не приемат извинението на Симеонов и подчертаха, че не обслужват интересите на нито една политическа партия. 

Те са категорични, че ще продължат с демонстрациите, докато не получат исканата оставка. 

Протест с искане за оставка на Валери Симеонов се проведе и в Русе. 

Началото на шествието бе поставено от Градските хали. Недоволните преминаха по пешеходната улица "Александровска", скандирайки "Оставка", и стигнаха до сградата на общинската и областна администрации, където протестът продължи с изказвания и песни.

Дарина Христова - майка на 19-годишен син с тежък аутизъм, обясни, че днес е шестнайсти ден, в който се иска оставката на Валери Симеонов и майките на деца с увреждания се включват от Русе, защото явно той няма да я подаде. 

"Извинението му не важи за нас", каза Христова, цитирана от БТА.

Маргарита Манолова заяви, че политиците са станали "твърде нагли". "Ние знаем, че те не мислят за народа, но поне да не го изразяват по такъв начин", добави тя.

Бахтишен Джуджева - майка на 34-годишен син с увреждания, коментира, че всяка политическа партия, която счита, че "исканията ни са основателни, да ни подкрепи, но не да гради бъдещето си на наш гръб".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови