Жена заплаши да се самозапали при нов полицейски щурм срещу блокадите (обновена)

Александра Маркарян 09 август 2020 в 19:40 7070 0

Болна от множествена склероза жена заплаши да се самозапали, ако полицията щурмува отново барикадите на протестиращите в София.

Тази вечер Диана Кишкилова дойде на протеста със спирт за горене и облечена в черна тениска с надпис "Системата ни убива".

По-рано днес майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" предупредиха, че ще предприемат "крайни действия", ако полицията се опита да премахне барикадите край Ректората и на "Орлов мост", след като стори това в малките часове на 7 август. Те изпратиха съобщение до медиите, в което се казва:

"От вчера, събота, 08.08.2020 г., майките на деца с увреждания от НГИ "СИСТЕМАТА НИ УБИВА", заедно с останалите участници в протеста, заеха отново своето място на кръстовището на СУ "Св.Климент Охридски", който вече има ново име и се нарича от протестиращите "площад "Майка България".

Тази вечер в 20.30 часа на площад "Майка България" госпожа Диана Кишкилова ще обяви намерението си за крайни действия, които ще предприеме, ако полицията отново направи опит за вдигнена палатковите лагери. Намираме се тук ,защото полицията ни принуди да застанем на това кръстовище, но твърдо смятаме да останем заедно с децата си до постигане крайната цел - ОСТАВКА!"

"Не мога и не искам да живея в такава държава" - каза по-късно Диана и посочи корупцията като основното нещо, което я отвращава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !