Над 1000 светлини в мрака часове преди избора на Гешев за главен прокурор (снимки)

OFFNews
23 октомври 2019 в 20:22 | 5448 |3

Над хиляда души излязоха тази вечер в центъра на София на протест часове преди избора на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев.

В "триъгълника на властта" и пред Народното събрание демонстрантите дадоха светлина с телефони, запалки и лампи в акцията под надслов "Светлината пробива Мрака!".

Множеството скандираше "Гешев е позор!" и "Свобода!".

"Зависимостите и влиянията в Съдебната власт са вече явни, сега броят гласовете. Не приемаме тази гавра с Правосъдието, правата и свободите ни!" - заявиха от Инициатива "Правосъдие за всеки", организатора на протеста.

Пред множеството говори и председателят на "БОЕЦ" Георги Георгиев, който заяви, че в този час в сайта "Биволъ" излиза "необорим материал" със запис как Гешев води пазарлъци с обвиняеми. Записите са предоставени от "БОЕЦ", каза Георгиев.

(В този час действително в "Биволъ" се появи следния материал. Няколко часа по-рано сайтът "Актуално" публикува анонимен копромат срещу Гешев, който бързо беше опроверган с подробно съобщение на сайта на прокуратурата)

Утре от 9 ч. протестът продължава пред сградата на ВСС - там за 10 ч. е насрочено изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор.

Междувременно Демократична България обяви, че от утре, 24 октомври, прекратява предизборната си кампания в цялата страна и призовава симпатизантите си на "протест срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор".

СНИМКИ: СЕРГЕЙ АНТОНОВ

Препоръчани материали
elbarbudo

Рейтинг : 7107

24.10 2019 в 08:45 3
+ 0
- 0
Персоналните обиди не помагат при изясняването на факта, защо началниците не са против гешев и цацаров...
Boro

Рейтинг : 2000

24.10 2019 в 05:42 2
+ 1
- 1
elbardudo - тролчо смотан, важното е че началниците ти от масква са доволни!
elbarbudo

Рейтинг : 7107

23.10 2019 в 22:12 1
+ 0
- 1
Началниците от Европа свалят мониторинга, значи са ок с гешев? Началниците от щатите също не казаха нищо, за втори или трети път го канят...