Най-многолюдният протест във Войводиново досега

OFFNews 11 януари 2019 в 21:14 5780 0

Снимка БГНЕС

Бивши и настоящи военнослужещи от цялата страна от Специалните сили се събраха тази вечер във Войводиново на протест, който е най-многолюдният досега в пловдивското село. 

Към тях се присъединиха и жители на Войводиново, където на 6 януари роми пребиха командос от армията, както и демонстранти от Пловдив и цялата страна.

По информация на агенция Фокус на протеста са се появили и около 100 души, фенове на различни футболни клубове.

Протестът започна с химна на България, а след това местните свещеници изпяха "За многая лета".

Заедно с националното знаме и бойни флагове на военни формирования и военно-патриотични организации, на площада бяха изнесени и църковните хоругви, съобщава БТА.

Ромската махала бе обградена отвсякъде от полиция, жандармерия имаше както в центъра около протестиращите, така и във всяка улица.

До ескалиране на напрежението обаче не се стигна, тъй като протестиращите бяха решили, че няма да ходят до махалата.

Тук сме бивши и настоящи колеги на Димов, за да изразим своята подкрепа на семейството му, а на жителите на Войводиново да вдъхнем кураж, заяви пред БТА о.р. ген. Димитър Шивиков, чиято кариера в по-голямата си степен е свързана с 68-ма бригада "Специални сили".

Той призова местните да намерят сили и да продължат да живеят в спокойствие и разбирателство. Ние не сме тук, за да подстрекаваме към етническо напрежение, каза още Шивиков.

По думите му проблемът с този етнос се неглижира и ромите се използват само като гласоподаватели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови