Организират протест в защита на Десислава Иванчева пред Министерския съвет

OFFNews 10 август 2018 в 11:35 3741 1

Снимка Архив

Поддръжниците на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева, обвиняема за взимане на подкуп, организират протест в нейна защита. 

Митингът под надслов "Свобода за Иванчева и Петрова! Независимо разследване на ОПГ!" ще се проведе на 13 август от 18:30 пред Министерския съвет. 

OFFNews публикува пълния текст на съобщението за протеста:

На 17 април 2018 г. срещу кмета и зам. кмета на Младост беше извършено престъпление по набеждаване за искане и взимане на подкуп.
Абсолютно всички факти и липси на доказателства водят до този извод.

Александър Ваклин, Петко Дюлгеров, Стефан Дичев, шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев и още неколцина бандити от строителната мафия - свидетели на прокуратурата, са основните действащи лица от организираната престъпна група, която извърши това престъпление срещу Иванчева и Петрова.

Тази организирана престъпна група е покровителствана от главния прокурор Сотир Цацаров и от първия по власт в държавата - премиерът Бойко Борисов!

Бруталното елиминиране на Ивачева и Петрова чрез престъпление по набеждаване, клевети и зрелищни сцени на насилие и нарушаване на правата им е едновременно мафиотски и политически акт, иницииран от строителната мафия и подкрепен от обслужващата я партия на власт - ГЕРБ!

По тази причина на 13 август всички критично мислещи и гневни граждани ще се съберем пред Министерски съвет със следните искания:

1. Незабавно освобождаване на Иванчева и Петрова. Заради липса на всякакви категорични доказателства срещу тях; заради разкритите записи от СРС-та, които потвърждават заговора на ОПГ за тяхното елиминиране; заради факта, че обвинението срещу тях се крепи единствено върху лъжесвидетелските показания на няколко строителни мафиоти и лъжепоказанията на един бивш кмет на ГЕРБ, който е доказан престъпник.

2. Самоотвод на състава на Специализираната прокуратура, който работи по обвинението, включително на Иван Гешев като заместник на главния прокурор). Заради нарушаването на човешките права на Иванчева и Петрова при ареста им, което най-вероятно ще доведе до присъда за България в Европейския съд за правата на човека, която всички ще трябва да плащаме (процедурата в Хага е започната); заради клеветите по адрес на Иванчева, които Гешев си позволи да отправи на пресконференцията на 18 април; заради цялостното нарушаване на презумпцията за невиновност в медийни изяви и в съдебните зали от страна на работещия по обвинението състав Специализираната прокуратура; заради спекулациите, които някои прокурори си позволиха да направят пред медиите относно записи от СРС-та и напълно нереални "доказателства" и твърдения.

3. Независимо разследване на ОПГ, извършила престъпление по набеждаване за искане и взимане на подкуп - от следователи и прокурори, които да бъдат посочени от независими правни организации и експерти след среща с министъра на правосъдието.

4. Оставка на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти в случай, че тези искания не бъдат изпълнени.

Днес властващата Мафия съсипва животите на Десислава и Биляна и на членовете на техните семейства! Утре на тяхно място може да бъде всеки от нас, който си позволи да влезе във властта или който просто е политически активен в дадена кауза! Не трябва да допускаме това да се случва! Зависи от всеки от нас!

Затова елате в понеделник от 18:30 часа пред Министерски съвет да застанем заедно смело срещу управляващата Маф

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови