Орлов мост тази сутрин: Над 30 палатки. Пейки и контейнери на барикадата (снимки, видео)

Мая Младенова 08 август 2020 в 09:56 14612 3

Снимка Мая Младенова

31-вият ден на протеста завари Орлов мост с нов палатков лагер, по-многоброен от предишния, и барикади от пейки, контейнери и пелети.

Барикадата е разместена така, че през нея да минават линейки, предаде репортер на OFFNews. 

Няколко десетки протестиращи останаха до сутринта на място, след като през цялата нощ очакваха щурм от полицията. Вероятно заради високата мобилизация, а според СДВР и заради присъствието на много жени на барикадата, акция на МВР не бе предприета.

Репортер на OFFNews тази сутрин преброи 36 палатки на кръстовището.

В добавка към досегашните лозунги за оставка, срещу Гешев, мафията, кабинета и др., сега върху някои контейнери са добавени и лозунги с нова тема - пиарите на ГЕРБ и правителството.

Движението в района отново е отклонено. Градският транспорт прави обратен завой на Орлов мост, а колите по "Цариградско шосе" се отклоняват на алея "Яворов". До СУ няма палатки, а само блокада от пейки и кашпи. В Ларгото снощи отново бяха разпънати палатки.

Остават блокирани и още две кръстовища - до Софийския университет и на "Цар ОСвободител" до президентството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

3

OtSofia

08.08 2020 в 18:29

Нови палатки. Нови зеленчуци и яйца. Нови питиета. Още вувузели. Пак тъпани. Диджеи. Дрога! И пр. Никой не работи. Pays who?

3714

2

Sony M

08.08 2020 в 16:39

Този "протест" на шепа алкохолизирани, ментално увредени субекти и платени поръчкови протестъри, няма как да получи подкрепата на обикновените хора. Това не е 1989, не е 1997, когато огромна част от обществото беше на площадите.
Пожарникаря и цялата клика около него трябва да се разкара, но тези явно търсят единствено медийно внимание, а не реална промяна.
В противен случай щяха да "мрат" по барикадите около "сараите", "Алепу", къщите на ББ и Шиши, а не да се излежават на Орлов мост, да си пият биричка и да правят барбекю. :) Клоуни.

5712

1

tough

08.08 2020 в 10:32

Барикадите трябва да са пред търговските и финансовите обекти на мафията, за да ги засегне пряко. Така нищо не правят, освен че настройват много хора срещу себе си.