Перничани облякоха жълти жилетки заради водната криза

Министър Караниколов отиде на място, за да увери какво прави държавата срещу водния режим

OFFNews 29 декември 2019 в 13:00 4782 2

Снимка БГНЕС

Жители на Перник се събраха на протестно шествие в центъра на града заради водната криза. Някои от протестиращите облякоха жълти жилетки, вдъхновени от парижките демонстрации. За това ги призоваха организаторите на събитието от "Спаси Перник".

По обед в града пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Караниколов съобщи, че работата по изместването на трасето на клон 2 от водопроводната мрежа на Перник започва. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Трасето е дълго един километър и ще струва около 2,2 млн. лева.

Ще бъде подменена около 70 км от водопроводната мрежа на територията на града. В изграждането ѝ ще бъдат вложени близо 20 млн. лева, съобщи още министърът, цитиран от БНР.

Снимка: "За Перник"

Стартират и дейностите по ремонта на старата пречиствателна станция, която да гарантира чиста вода на перничани, ако бъде стигнат мъртвият обем на язовира. Ще се работи и по осигуряването на допълнителни притоци в язовир "Студена", като ще се вади вода и от пещерите.

Осигурени са големи количества минерална вода, които да задоволят нуждите на гражданите - доставките са от фирми и общини в страната.

Посещението на министъра съвпада с обявеното за днес протестно шествие с жълти жилетки заради водния режим. Той започна на 18 ноември, а на 21 декември бе обявено бедствено положение.

Снимка: "За Перник"

Преди министъра в Перник отиде и лидерът на левицата Корнелия Нинова, която обяви, че ще се срещне с главния прокурор по повод кризата.

В 13:30 ч започна молебен за пълноводие. На него се събраха около 700 души, предаде пернишкият новинарски сайт "За Перник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3600

2

В Крак с Времето

29.12 2019 в 22:12

Червените винкели облякоха Жълто - а ла франги станаха и айде на барикадите....и жълтите павета. Сите от тесни и още по тесни социалисти. Вода гачят -жадни жодят.

706

1

order

29.12 2019 в 14:10

В ГЕРП е бъкано с „МОРАЛ“....от бившият втори до последният гербер всички и постоянно са „МОРАЛНИ“ ОСТАВКАДЖИИ.....
С тия „морални“ оставки ще изкарат, че САЛ ПЪРВИЯТ ГЕРБЕР Е БЕЗ „МОРАЛ“....И Е НЕМОРАЛЕН...и все още не подава оставка защото.....

САЛ ТОЙ ЦЕЛИЯТ Е В БЯЛО(непорочен)!!!!........


Та по тоя повод ВИЦА за байхУЙя със страшният номер. ........ ..............
《„Излизам аз на манежа, целият в бяло –..... бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки, – ....оркестърът свири туш, над манежа се издига огромен бял балон, аз вадя бял пистолет, прожекторите гаснат, аз стрелям, прожекторите светват –..... целият цирк в л@йн@, само аз в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки и бели чорапки…оркестърът свири туш.....“》