Поредна вечер на протести заради социалната несправедливост и цените на горивата

OFFNews 17 ноември 2018 в 19:37 2531 0

Протестите заради цените на горивата и социалната несправедливост продължават и тази вечер, съобщава БНР.

Жители на Русе блокираха един от централните булеварди на града "Цар Освободител". Полицейското присъствие е засилено, но не се е стигнало до никакви ексцесии.

Протестът е заради високите цени на горивата, мръсния въздух и ниските доходи. Демонстрантите настояват за промяна на системата и скандират ''оставка'' и ''мафия''.

Мирен протест срещу социалното неравенство и застраховките ''Гражданска отговорност'' имаше и в Козлудуй.

"За цените на горивата, за високите "граждански", за данъците. Не става да сме с цени на горивата като на евро, а заплатите са ни нищожни. Защото ни писна само да ни мачкат и да качват тези цени и ние да си мълчим", заяви Пламен Николчев, един от организаторите, пред БНР.

На протестно шествие излязоха и жителите на Шумен. Те обиколиха няколко бензиностанции в града, където зареждаха автомобилите си с гориво за жълти стотинки.

"Излязохме заради децата си. Искам да живеят по-добър живот. Нищо, че Валери си подаде оставката, то е ясна работата“, каза един от протестиращите.

Около 100 шофьори блокираха изходите на Лом. Те уточниха, че протестират не само заради цените на горивата, но и срещу корупцията и бедността.

По централните улици на Плевен преминаха десетки протестиращи. “Оставката на Валери Симеонов лично мен ме удовлетворява. Продължаваме днес протестите поради причината, че искаме цялото правителство да се смени, искаме да дойдат други, които реално да мислят за държавата, не само за тях самите“, каза присъстващ.

Жители на Кюстендил също протестират за втора поредна вечер. Близо 40 души се включиха в шествието с искане за по-ниски цени на горивата, по-висока минимални работна заплата и пенсия и намаляване на броя на народните представители. Протестът премина мирно, без блокиране на движението, съобщи агенция "Фокус". 

Въпреки ниските температури, протести имаше още в Сливен, Русе и Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!