Пожарникарите излязоха на протест в градинката до МВР

OFFNews 14 октомври 2017 в 14:51 2034 0

Снимка БГНЕС

Пожарникари излязоха на протест в градинката до МВР. Протестът е организиран от Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" към КНСБ.

Недоволството на пожарникарите е срещу политики на ръководството на МВР, които водят до закриване на пожарни служби, недостатъчното финансиране на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Дирекция "Национална система 112" за предстоящата 2018 г., както и срещу замразените доходи на служителите на МВР.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отиде при протестиращите в градинката до МВР.

55 милиона лева са разпределени за увеличение на заплатите от Нова година. Разпределяме ги в момента, включително с колегите от синдикатите, съобщи Радев.

Нови пожарни искат – 450 и няколко нови пожарни има. За 7 години са дадени 300 милиона! 300 милиона! Не само за пожарни. Говоря до 2013 г. Сега, в момента, има договори за 100 милиона. 100 милиона. Извинявайте, бюджетът на МВР е 1 милиард и 233 милиона тази година, 100 милиона отиват за пожарната, 1 милиард отива за заплати и за издръжки, остават 200 милиона, правя ви само тази аналогия, заяви министърът на вътрешните работи пред bTV.

По-късно той покани в сградата на министерството представители на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови