Протест срещу строежите по Черноморието поиска оставката на Нено Димов

OFFNews 28 януари 2019 в 21:43 2776 0

Снимка БГНЕС

Стотици излязоха пред Министерския съвет тази вечер на протест с искане за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщи БГНЕС.

Поводът за протеста са строежите по Черноморието, които през последните седмици предизвикаха масово недоволство. Според протестиращите това, което се случва край къмпингите "Арапя" и "Градина", както и над шофьорския плаж до защитената местност „Алепу”, е безобразие.

Те настояват да се забрани строителство върху защитени зони, да бъдат отнети концесиите, с които се злоупотребява, както и виновните да понесат наказателна отговорност. На техните плакати пишеше: „Писна ми от алчни тарикати“, „Големите строежи = на природни грабежи“, „Без багери в палатковите лагери“, „Защитете дивите плажове“, „Долу лапите от Черноморието“.

Протестиращите са категорични, че екоминистърът Нено Димов и министърът на туризма Николина Ангелкова трябва да подадат оставки.

Към момента строителството на "Арапя" и "Алепу" е спряно от контролните органи, но само временно. Днес директорът на Регионалната дирекция по горите в Бургас инж. Станимир Божанов заяви, че частните собственици край къмпинг "Арапя" имат право да изсичат дърветата от боровата гора, които попадат в имотите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови