Протестът пред МРРБ и Министерския съвет в снимки

Ирина Евгениева 27 януари 2020 в 16:21 4106 1

Снимка Сергей Антонов

Протестът, организиран от движение "Възраждане" пред Министерството на регионално развитие и благоустройство с искане на оставките на министрите на регионално развитие и благоустройство Петя Аврамова и зам. министъра Николай Нанков, завърши с опит за нахлуване в сградата на ведомството. В отговор полицията използва лютив спрей. Пострадаха около 40 граждани и двама полицаи.

Малко по-късно шествието се отправи към Министерски съвет, където лидерът на движение "Възраждане" Костадин Костадинов заяви своите искания.

"Писмото, което искаме да внесем, така или иначе вече е внесено, но най-вероятно няма да получим отговор. Хората, които са в сградата на Министерски съвет, нямат смелост да излязат. Вместо това викат полиция и се ограждат с полицаи. Ние можем да им кажем следното нещо: дали днес, дали утре, дали вдругиден това престъпно правителство си отива. И хората, които са в него, ще носят наказателна отговорност и ще бъдат принудени да отговарят за делата си и за престъпленията си", заяви Костадин Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" добави, че ще подкрепи и протеста на хотелиерите, ресторантьорите, търговците и представителите на малкия и средния бизнес относно Наредба Н-18 на 29 януари пред Народното събрание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

27.01 2020 в 20:10

...хилава работа...къде са умните и красивите...и червените нещо ги няма...а герберастките калинки дори не предполагат какво ги чака.ама нали има пари за крадене....