Протестът срещу Гешев коленичи пред Президентството и призова Радев за достойнство

OFFNews
18 ноември 2019 в 20:33 | 11749 |4

Стотици излязоха тази вечер в центъра на София на пореден протест срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Шествието започна пред Съдебната палата и се отправи към Президентството.

Пред сградата на "Дондуков" 2 Велислав Величков от Инициатива "Правосъдие за всеки" призова демонстрантите да коленичат за минута.

Нека се помолим за правото и за достойството на българския президент. Нека коленичим за една минута пред институцията Президентство, обърна се към протестиращите Величков.

"Всички парламентарни партии и всички държавни органи играха за кандидата на ДПС и олигархията в тази срамен и порочен спектакъл. Остана само Президентът, който прояви чест и отговорност при връщането на кандидатурата на Иван Гешев за повоторен избор. Сега е негова възможността да изпрати тази процедура за тълкуване в Конституционния съд, както и да инициира конституционни промени в правомощията и статута на главния прокурор. Ако това не стане, то Прокуратурата става истинската управляваща партия и структура в България, а правосъдието се превръща в нейна функция, като застрашени ще бъдат всички граждански права и свободи, устоите на демокрацията!" - заявиха от "Правосъдие за всеки", организаторите на днешния протест.

"Президентът има нужда от подкрепа за действията си - той е държавен глава, а не деловоден щемпел на превзетия от олигархията Висш съдебен съвет, нека усети, че гражданите са зад него!" - категорични са демонстрантите.

На протеста тази вечер дойдоха и Мая Манолова, Методи Андреев, Илиян Василев, Методи Лалов.

Докато имаме конституция, в която главният прокурор е над всички механизми в системата, ще имаме Гешев, заяви пред множеството на "Дондуков" 2 Методи Лалов.

Цялата власт в България се намира в ръцете на Ахмед Доган, категоричен е Велислав Величков.

В Крак с Времето

Рейтинг : 700

19.11 2019 в 08:52 4
+ 0
- 2
Коленичил полет край кукувиче гнездо на "красивите и умните" & Мая и на крак о парии и презрени. Фарс, другари господа, на колене пред Пезидентсвото на Алмед Дог. Жребият е хвърлен - всичко е решено -
няма връщане назад. Спете спокойно деца!
Badblood

Рейтинг : 398

19.11 2019 в 08:48 3
+ 1
- 4
Няма такова падение! Хорце не друснаха ли?
Окомер

Рейтинг : 1138

19.11 2019 в 05:00 2
+ 1
- 4
Срам ме е от вас.
Nikoman

Рейтинг : 1011

19.11 2019 в 01:49 1
+ 0
- 3
Протестът коленичи не пред Президента, а за молитва, т.е. пред Бога!