Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протестът срещу Валери Симеонов блокира за кратко Орлов мост

OFFNews 27 ноември 2019 в 20:43 2539 0

Снимка Вера Иванова

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" излязоха и тази вечер на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента.

Протестът, подкрепен от автошествие в центъра на София под надслов "Оставка за всички", за кратко блокира Орлов мост.

"Абсурдно е лицето на омразата, олицетворението на циничната политическа арогантност и самозабравяне да представлява българския парламент. Недопустимо е управлението, съдбата и имиджът на страната отново да зависят от нестабилните настроения и интереси на този коалиционен партньор с нищожна електорална подкрепа. Настояваме за неговата незабавна оставка, или оставката на Народното събрание, което с този си нелеп „избор" демонстрира пълна липса на морал и елементарно зачитане на достойнството на суверена" - заявиха демонстрантите от гражданската инициатива "Системата ни убива".

Те са категорични, че няма да спрат серията си от протести, докато Валери Симеонов не напусне поста на зам.-председател на НС. Готови са и за гражданско неподчинение.

В началото на днешния протест майките оставиха цветя на стълбите на Народното събрание - в памет на големия български актьор Стефан Данаилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!