Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протести в почти всички областни градове в страната

OFFNews 16 юли 2020 в 20:54 3545 0

Протестът във Варна

Антиправителствени протести се провеждат в почти всички областни градове в страната, като исканията са едни и същи - оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. 

Във Варна за поредна вечер хората излязоха на мирно шествие като и те, подобно на протестиращите в София, казват, че няма да спрат, докато не бъдат подадени оставките. Протестът стартира от две различни места - пред сградата на общината и пред съда, като началният час беше 18:30 ч. Шествието премина през пешеходната зона на морския град, а на един от булевардите двете групи протестиращи се сляха. 

Снимка: БТА, протестът във Варна 

В Пловдив протестът също е огромен. Той тръгна от паметника на Съединението. "Миналата седмица в петък бяха около 1000 души, днес очакваме поне три пъти повече - може би, 3 - 4 000 човека поне, каза организаторката  Добромира Костова, общински съветник от Демократична България и член на НС на Зелено движение пред БНР. 

Шествие се провежда и в Бургас. Това е шеста поредна вечер, в която недоволни се събират пред общината. 

Граждани от Велико Търново също излязоха на протест срещу правителството и главния прокурор. Лидерите на шествието многократно призоваха за спазване на противоепидемичните мерки и мирни протести. Недоволните заявиха, че ще излизат всяка вечер на площада, както и че трите оставки на министри не са достатъчни. Хората там отидоха пред Съдебната палата, а колоната е съпроводена от полицейски кордон. 

Снимка: БТА, протестът във Велико Търново

В Хасково протестиращите се събраха на площад "Свобода" и беше под надслов "Хасково се събужда". 

Българи, живеещи в чужбина, също организираха протести. В Испания излязоха с призиви за оставки и разпускане на Висшия съдебен съвет. Протестът се провежда пред консолството ни в Барселона, пише бТВ. Протести имаше и във Великобритания, и в Брюксел. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!