Протестите в страната продължиха и днес (обновена)

OFFNews 14 ноември 2018 в 20:31 4426 1

Снимка БГНЕС

Протестите в страната продължиха и днес. 

Жители на Перник блокираха магистрала "Люлин". 

Започналите с искане за намаляване на цените на горивата протести вече настояват за по-високи доходи и оставка на правителството, съобщи bTV. 

Демонстрантите са блокирали частично и пътен възел "Даскалово".

Протестиращи опитаха да блокират ГКПП "Кулата - Промахон". Заради това се образуваха колони от автомобили в двете посоки, съобщи "Фокус". 

Протести за пореден ден имаше и във Варна. За кратко беше блокирано движението пред катедралата в града. 

Шествието пое след това по улица "Мария Луиза" към сградата на общината с викове "Мафия" и "Оставка". Демонстрантите след това вървяха по магистрала "Хемус" и влязоха в една от бензиностанциите, за да изразят недоволството си.

Протест се проведе и в Стара Загора, където демонстрантите преминаха през няколко улици в града. Те настояват за оставка на правителството и съд и затвор за виновните България да е най-бедната страна в ЕС.  

В Габрово пред общината се събраха недоволни от ниския стандарт на живот и настояха за работещо правителство.

Протестиращите в Шумен за кратко блокираха централен булевард. Те настояха за по-висок стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия.

Протест се проведе и в Ямбол. Десетки недоволни от системата и високите цени на горивата преминаха по централните улици в града и блокираха за кратко две от основните пътни артерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови