С трактори местните освободиха плажа Болата от огражденията

Антония Чорева 01 юни 2016 в 18:46 43319 5

С трактори хората от село Българево си върнаха плажа Болата.

През последните два дни на плажа имаше работници, които слагаха заграждения, разказа кметът на селото Георги Георгиев. Оказа се, че загражденията са поръчани от Министерство на околната среда и водите и целят да спрат достъпа на коли до плажа.

От министерството обаче не са помислили, че с тези ограждения се слага край на плажуването на Болата, тъй като освен с автомобил, няма друг начин да се стигне до него. Освен това рибарите, за които това е основна прехрана, не можели да пуснат лодките си в морето.

Това разгневи местните хора от близкото село Българево и те решили да освободят плажа от бетонните блокове сами.

Кметът на Българево Георги Георгиев обясни, че през изминалата нощ хората от селото са взели трактори и са разчистили плажа, като са си отворили пътя към него.

Сега местната управа чака среща с представители на министерството, за да им се обясни каква е точната причина да се огражда плажа Болата и ясно да им заяви, че това няма да бъде допуснато.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

6

zonevd

02.06 2016 в 10:51

Май никой от досега коментиралите не е ходил на Болата.
За да се стигне там пеша трябва да се паркира горе на пътя Каварна-Калиакра и да се върви около 3 км. надолу по баира. А после нагоре?
Паркирали на плажа коли през последните 5 г. не е имало, вижда се и на снимката. Паркинга е зад и вляво от заведението. Много малка част от паркинга е пясък, но там винаги има вода около 1-2 см., никой не би легнал там. Просто такъв е терена. Загражденията са нелогични.
Относно селяните: около 50 % от колите са със софийски номера, 10% румънци, 30% от други градове и само 10 % ТХ.

11994

4

Plamen Shopov

02.06 2016 в 06:41

Най добре е селяните да асфалтират целия плаж,за да си вкарват лодките от раз в морето,а и на плажуващите ще е рай,щото няма да им влиза пясък в очите!Кво е това самоуправство на държавата!?

13249

3

лекар

01.06 2016 в 19:38

самоуправството се преследва от закона???