Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Системата ни убива с автошествие до дома на Борисов в Банкя (обновена)

OFFNews 01 август 2020 в 18:27 7617 3

Около 18:00 ч. майки на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" поеха на автошествие под наслов "Борисов, тук сме!" от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета, без да се водят каквито и да било преговори.

Маршрутът не се съобщава. Причината е, че според организаторите има информация, че младежката организация на ГЕРБ ще ги възпрепятства

"Отново да покажем, че ние сме тук, ако сме невидими за г-н Борисов от 1 март, пак да го подсетим, че сме тук, не сме се отказали", заяви една от протестиращите, която не вярва, че ще намери премиера в Банкя.

Снимка: btvnovinite.bg

"Това е едно послание към него. Не знам някой от протестиращите да го е намерил. Оставка искаме за това правителство. Имаме заплахи от младежкия ГЕРБ, които щели да слагат пирони и стъкла, да ни пукат гумите на колите, за да не притесняваме техния премиер. Затова единствено с полицията сме съгласували нашия маршрут, но явно те го знаят", добавя протестиращата, предаде БНР.

Тя допълни, че имена не са известни, но заплашващите са се представили, че са от младежката организация на ГЕРБ.

Към 19:30 ч. протестиращите майки пристигнаха пред къщата на премиера Бойко Борисов, където скандират "Оставка". Хвърлят се листовки, на които пише "Системата ни убива". Цялата улица е блокирана. 

Поставени са и черни чували, на които е изписана думата "оставка". Освен това има и табели, на които е изброено какво "е убил" Борисов - демокрация, здравеопазването, съдебната реформа, свободата на словото, образованието, културата, достойнството на родителите, бъдещето на децата и др. Пред всяка табела са поставени два карамфила и запалена свещ. 

Снимка: btvnovinite.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

Косе Босе

02.08 2020 в 09:12

Оказа се, че простотията няма граници! Тези зомбирани хора не разбират, че отблъскват всеки нормално мислещ!

5712

2

tough

01.08 2020 в 22:03

То кръстоцветните върна ли се изобщо от Брюксел? Или отпраши направо към аверчето в Дубай?

3040

1

Любомир Димитров

01.08 2020 в 18:52

Братски привет от китайските ята дронове ????

https://www.youtube.com/watch?v=VvemT96Rozc
Само за миг си представих тези дрончета мили как пред прозореца на вила "Секвоя", която Боко предложи на протестиращите да запалят, а може и в Банкя, се свиват и правят една холограма "среден пръст", а после се "набиват с 200, знаем къде и се въртят, въртят...."
 
X

Да помогнем на украинските деца!