Стотина на протест срещу президента Радев заради позицията му за Венецуела

OFFNews 10 февруари 2019 в 17:05 5252 4

Снимка btvnovinite.bg

Стотина души се събраха днес следобед на протест пред "Дондуков" 2.

Демонстрантите настояват за оставката на президента Радев заради позицията му, че България трябва да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция за Венецуела.

Протестиращите разказаха, че са се организирали във Facebook в събитие под мотото "Да изгоним Румен Радев от президентството".

Те са на мнение, че държавният ни глава действа в услуга на интересите на Кремъл.

На 7 февруари Радев заяви, че когато българското правителство мотивира своята позиция по отношение на Венецуела с „остра политическа, социално-икономическа, хуманитарна криза, криза на сигурността, която се усложнява допълнително от тежка миграционна криза“, трябва да си дава сметка и че много лесно българските граждани могат да направят аналогия с положението в България, което също до известна степен се дължи на действията на правителството.

„Да вземем като пример само нашата миграционна криза. Нека направим сравнение с Венецуела при 32 млн. население, колко българи са напуснали страната, спрямо нашето население“, каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

4

Новак

10.02 2019 в 21:11

В това число влизат ли и туристическите групи около президентството? Ако се сменял и караула можеха да напишат и 200 човека.

6239

3

Izoblechitel

10.02 2019 в 18:52

Протестиращите разказаха, че са се организирали във Facebook - хаха пенсионери и fb!