Стотици пред МС искат оставката на Валери Симеонов (видео и галерия)

OFFNews 22 октомври 2018 в 12:52 9219 1

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Няколкостотин души излязоха на протест днес пред Министерския съвет, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Поводът за недоволството е изказването му за майките на деца с увреждания. Според Симеонов майките са "кресливи", а децата им - "уж болни".

С виковете "Оставка" протестиращите блокираха платната на бул. "Княз Александър Дондуков".

Организаторите на протеста заявиха, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, следват граждански безредици. Те са категорични, че ще останат на площад "Независимост" докато вицепремиерът не освободи поста си.

"Оставаме на улицата до оставка на г-н Симеонов. Не на правителството - на г-н Симеонов - персонално, лично. Тези изказвания са антибългарски, отправени към целия български народ, а не само към нас", обяви една от майките от трибуната.

След думите на Симеонов премирът Бойко Борисов се извини от името на правителството, но не поиска оставката на вицепремиера.

Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция, заяви Борисов в петък.

Лидерът на НФСБ е категоричен, че не вижда причина да хвърли оставка. „Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли, не боли, това е истината, стоя зад своите думи катeгорично”, подчерта Симеонов.

Протести ще има и в други градове в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18.00 часа.

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.

Може да гледате протеста тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

22.10 2018 в 17:46

Ще чакаме Борисов да се върне от ОАЕ и ще видим какво ще стане. Има две възможности, разбира се. Едната е Борисов да привика Симеонов и да го убеди да подаде оставка. Симеонов обаче не е от лесните за убеждаване. Другата е да се опита, както обикновено, да замете нещата полека под килима. Тя ситуацията си е за облози. (50:50).