За поредна вечер протести блокират пътища заради цените на горивата

OFFNews 15 ноември 2018 в 20:04 3101 0

Снимка БГНЕС

И тази вечер протестиращи блокираха пътни артерии, за да изразят недоволството си от високите цени на горивата, съобщава БНР.

За пети пореден ден граждани на Перник затвориха част от магистрала "Люлин" и пътния възел "Даскалово" в посока София, като е спряно и движението през Владая. Протестиращите настояват за оставка на правителството. 

След снощната обсада на сградата на общинската и областната администрация в Перник силите на реда през деня спираха за проверка почти всички автомобили. Днес също не е внесено искане за провеждане на протеста и той не е разрешаван. 

В поканата за митинга изрично се подчертава, че това е протест на гражданите на Перник и нито една политическа партия не е добре дошла.

Протестиращите във Варна блокираха кръстовищата пред Катедралата в града. След това те се отправиха към сградата на Общината, а по-късно стигнаха до Аспаруховия мост, където блокираха движението.

Преди да стигне до него, множеството за кратко блокира бензиностанция от голяма верига, която се намира на метри от моста. На място има полицаи и регулировчици, които не допускат коли в района на шествието, съобщи "Фокус".

Протест има и в Добрич, където недоволни граждани излязоха на автошествие. То се придвижи по предварително начертан маршрут по основните булеварди в града. Според организаторите протестът тази вечер е свързан с "картела на горива, обидната политика спрямо хората с увреждания, високите данъци и неефективното управление на държавата".

По-късно протестиращите ще се съберат пред сградата на общината, като настроенията са за блокиране на пътища.

В Сливен пък протестиращи пред паметника на Хаджи Димитър в центъра на града обявиха, че митингът е за "цялостна промяна на системата". Те скандираха "Оставка" и "Мафия".

Протести се провеждат още в Габрово, Стара Загора, Велико Търново и Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!