Защо е тоя зор да върнат хартиените бюлетини? Нека си припомним изборите от 2015 г.

Владимир Йончев 03 ноември 2022 в 07:24 32333 27

Подписка за хартиени бюлетини

Снимка Ружа Райчева

Подписка, събрана от Недялко Недялков, Станислав Недков-Стъки и Петьо Блъсков, е аргументът на ГЕРБ, ДПС и БСП за връщането на хартиените бюлетини.

Не е важно как гласуват хората, важно е кой брои бюлетините, е казал Йосиф Висарионович Сталин.

Да, важно е. А машините объркват работата. Изкарват такива резултати, каквито гласоподавателите пуснат.

Затова първата работа, с която се захванаха ГЕРБ, ДПС и БСП бе да върнат хартиените бюлетини.

Не с бюджета, не с тока, не с инфлацията, не с Плана за възстановяване, не с всички дъвки, с които ни заблуждаваха, че им трябва работещ парламент. Захванаха се с връщането на хартиените бюлетини.

Днес парламентарната правна комисия прие промени в Изборния кодекс, а в петък ще ги гледат в пленарна зала и благодарение на новото "хартиено мнозинство", вероятно ще ги приемат.

Защо е тоя зор да върнат хартиените бюлетини?

Нека си припомним наше разследване от 2015 г. То е цяла поредица. И дава отговор защо ГЕРБ, ДПС и БСП толкова мразят машините.

Изборите от 2015 г. са исторически за българското политическо мошеничество. Те надграждат и надхвърлят завета на Сталин. Не само е (меко казано) съмнително дали много от комисиите са преброили правилно гласовете в урните. Съмнително е дали изобщо протоколите на комисиите са стигнали до ЦИК или някой ги е преправил по пътя.

На теория всеки протокол има свой уникален номер. Да, ама не. Много от протоколите са с еднакви серийни номера:

Да, изборите не са фалшифицирани. Само 'уникалните' номера на протоколите са еднакви

Протоколи в София имат различни серийни номера на първата и втората си страница. Но за сметка на това еднакви "уникални" номера с други секции.

Протоколи с еднакви "уникални" номера и в София

В Пернишкия квартал "Църква" застъпниците получават протокол, според който кандидатът на ГЕРБ има 11 гласа. Но в ЦИК е подаден друг протокол, според който кандидатът на ГЕРБ вече има 112 гласа. Двата протокола са с различни серийнйи номера. Вторият не е подписан от всички членове на комисията.

Колко взема ГЕРБ в кв. Църква в Перник - 11 или 112 гласа?

София, Лозенец. В една от секциите БСП получава 33 гласа за листата си със съветници и 31 гласа за кандидата си за районен кмет. Колко мислите, че е получил кандидата им за кмет на София в тази секция? Получил е 0. При положение, че в цяла София гласовете на БСП за листа, районен кмет и кмет на града почти напълно съвпадат.

Истина ли е това? 31 гласуват за БСП, нито един за Мирчев

В една от секциите във Варна "Движение 21" на Татяна Дончева получава 7 гласа с преференции и 14 гласа без преференции, поне така е записано в протокола. Но ако си мислите, че 14+7=21, грешите. В протокола е записано, че общият сбор на 14 плюс 7 е ...седем. И този резултат е въведен в ЦИК.

Как 21 преференции дават само 7 гласа

Пак във Варна. Наш читател ни пише, че той и майка му са гласували с преференция за един и същ човек. Значи би трябвало да има поне 2 гласа. Но не - има само 1.

В протокола на същата секция пише, че Реформаторският блок е получил 20 гласа без преференция. Но после тази цифра е зачеркната и преправена на 4. Без подпис и печат.

Къде е преференцията ми? Изчезна

Да се заличат две трети или четири пети от гласовете на една малка партия не е най-лошото. Има и по-малки партии. На тях им заличават всички гласове.

В секция в софийския квартал Лозенец "Зелените" имат 3 преференции. Значи би трябвало да имат поне 3 гласа. Но не - в протокола имат 0 гласа.

Незачетен вот в протокол за София, район Лозенец

За сметка на това гласовете на ГЕРБ се увеличават.

В секция в столичния район Средец от 104 стават 124.

В същата секция в София са доставени 800 бюлетини. Но в урните са намерени 853.

Корекции без подпис, никакви преференции и още абсурди в столична секция

В резултат на всички тия шмекерии през 2015 г. невалидните бюлетини за общински съветници са 463 695 или 14%. На изборите сега с машинното гласуване невалидните бюлетини са само 9 042 - под половин процент.

Давате ли си сметка колко много е 14%? Това е повече от резултата, който получава ДПС. Нали разбирате, че тези гласове са подадени за някого. Но важното е кой брои хартиените бюлетини. Които не му харесват, просто не ги брои. Драсва една черта и ги пише невалидни.

В гласуването за кметове невалидните бюлетини са само 5% - просто кандидатите на ГЕРБ и ДПС печелят убедително и не си струва труда и риска като при бюлетините за съветници.

463 695 невалидни бюлетини за листа (14%), 175 562 - за кмет (5,32%)

Това, че гласовете на живите се зачитат, само когато ти изнася, е едната екстра на хартиените бюлетини. Другата е, че и мъртвите гласуват.

В секция в столичния квартал Лозенец по списък право да гласуват имат 300 души. Гласували са 299 - невиждан за София рекорд. Наш читател от същата секция ни пише, че само в неговия блок между датата на определяне на избирателните списъци и датата на гласуване са починали двама души. Но поне на един от тях смъртта не му е попречила да гласува.

Протокол с 99% активност в Лозенец, покойници ли са гласували?

Всички големи шмекерии се заверяват с мантрата "Нали има съд, нека той реши!". Няколко партии подават жалба до съда, че в две от секциите всички подписи на всички членове на комисията в протоколите са фалшифицирани. Експертизата е категорична, че подписите са фалшиви и съдийката по делото я приема. Но решава, че фалшифициран протокол не е причина да се касират изборите, а въпросът кой е фалшифицирал протоколите е "ирелевантен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

30

8LCHQ997B0oOvWE

02.12 2022 в 08:20

Системата за отчитане не работи.Нарочно ли сте я блокирали?Да не се вижда обективния резултат,нали?Не може и не трябва да се поставя ултиматум.Или тези машини,или нищо друго!

915

29

8LCHQ997B0oOvWE

05.11 2022 в 13:25

Върнаха хартията.Най после ще мога да гласувам!Най после доброто победи злото.Снощи се напих от радост.Даже в селото имаше и заря,както при ареста на Бойко в София.На просто Кирчо устата съвсем се изкриви от злоба.На Асенчо очите му изкочиха като на премазана жаба на Струма.Айде,ще се гласува!

9347

28

Анализи

05.11 2022 в 11:53

Зорът е да има възможност за фалшифициране. Виждаме как реват медиите на олигархията. Толкова е елементарно.

5827

27

pisnamiotmutri

04.11 2022 в 10:50

Русия е наредила. ГЕРБ, ДПС и БСП + медиите действат. Народът няма какво да направи както обикновено.

2070

26

НЕМА ТАКЪФ

03.11 2022 в 18:35

ИЗБОРА Е НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ! АЗ , НАПРИМЕР , БОРАВЯ С МНОГО ЕЛЕКТРОНИКА И ЗА ТОВА НЕ ВЯРВАМ , ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРА ! ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ ! ВЕЧЕ , МОЖЕ БИ , ЩЕ ГЛАСУВАМ !

75

22

230 млрд баксов

03.11 2022 в 15:12

В деня на гласуването всички НА ПЛОЩАДА!!!

МАФИЯТА КРАДЕ ИЗБОРИТЕ!!!!!!

За ЧЕСТНИ ИЗБОРИ без купен цигански вот!!!

П Р О Т Е С Т ! ! ! ! ! ! ! ! !