И баскетболът не помогна на Магнус Карлсен

OFFNEWS 18 ноември 2016 в 18:05 4920 0

Световният шампион по шахмат Магнус Карлсен е разпуснал с баскетбол в почивния ден преди петата партия в двубоя за титлата срещу претендента Сергей Карякин от Русия.

Дори и играта с оранжевата топка обаче не донесе нужния тонус на норвежеца, който едва се спаси от загубата, макар да игра с белите фигури.

Защитната игра на руснака вече става анекдотична. По повод баскетболното приключение на Карлсен, шегаджии коментираха, че е отбелязал кош единствено заради отсъствието на Карякин в защитата на противниковия отбор.

Тази нощ предстои да се изиграе и шестата партия между двамата гросмайстори, а резултатът след първите пет е 2,5:2,5 точки.

Междувременно президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов продължава с отчаяните си опити да получи американска виза. Той се надява да присъства поне на закриването на мача Карлсен - Карякин в Ню Йорк, на което е поканил новоизбраният президент Доналд Тръмп.

"Министър Сергей Лавров ми обеща да лобира по моя въпрос пред колегата си Джон Кери. Дано успея поне за мача на закриването", пожела си Илюмжинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови